Arabesque tar hand om spets och säljer sig dyrt

Av
Uppdaterat: maj 23, 2020


Åkesson

I avdelning 7 på V75 Gävle körs ett Klass 2 försök över 1640 meter med 110 000 kr till vinnaren. Favorit just nu är Örjan Kihlström med Fredrik Linders, Expensive. I mina ögon känns det som att det är rätt favorit, dock har jag valt att gå på en annan häst i loppet. 2 Arabesque lär ta hand om ledningen i detta korat sprinterlopp, och därifrån tror jag han blir svår att plocka ner. Hästen besitter fin kapacitet och kommer med bra form, runt två gånger insatsen på plats är taget.

Arabesque är en 5-årig valack som sprungit in cirka 160 000 kr. Hästen tränas av Magnus Träff och körs av Ulf Eriksson. I senaste starten segrade hästen på ett enkelt sätt, formen är med andra ord god. Den här gången blir det barfota bak för första gången, vilket borde vara ett stort plus och är superintressant. Hästen är snabb från start och bör ta hand om ledningen, och med tanke på den korta distansen tror jag han då blir svårfångad.

Värsta motbudet i loppet är 5 Expensive. Hästen kommer också från enkel vinst. Starten innan det var han ute mot hästar som Aetos Kronos, Upset Face och Green Manalishi, och gjorde det bra. Hästen har hög kapacitet och kan bli svår att stå emot på upploppet.

Arabesque är kvick i benen och kommer med fin form till denna start. Han bör ta hand om ledningen och därifrån bör han sluta minst topp 3. Kapacitet finns och oddset känns en aning högt. Mitt speltips i loppet blir därför 2 Arabesque placering 1-3 till oddset 2 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Arabesque placering 1-3 på Bet365