BATE ångar på

Av
Uppdaterat: maj 20, 2020


Sanels Hörna

Mästarna Dinamo Brest tar emot BATE i dagens enda match i den Vitryska högstaligan. Jag lägger mina marker på BATE -0,5 till oddset 2.15 på ATG.

Dinamo Brest är hittills i år blott en skugga av sitt forna jag. Laget har sett till förväntningarna startat säsongen svagt och inkasserat 4 förluster efter nio omgångar. Det är siffror som lämnar mycket mer att önska. Man blandar och ger. Vissa matcher får man spelet att klicka och det rullar på. Andra matcher spelar man som ett korplag. Man vann exempelvis mot Saligorsk hemma med 2-0 för att två veckor senare förlora hemma mot samma lag med 0-2. Det är med andra ord ett väldigt svajigt Brest som idag tar emot seriens bästa lag. Jag tror inte att det blir en speciellt rolig kväll för hemmalaget.

BATE har efter en svag inledning fått spelet att stämma och leder i skrivande stund mycket rättvist serien. Man har prickat in en smått makalös form där man på sina fem senaste matcher gjort hela 15 mål. Det är galet mycket men det skall sägas att det varit fullt rättvist. BATE är hittills det enda laget i Vysshaya Liga som konsekvent kunnat dominera sina matcher. Man spelar en offensiv fotboll och drar sällan ner på tempot. Det är en spelstil som alltid kommer att generera i målchanser och målchanser krävs ju för att vinna. Häromdagen såg jag dem leda med 3-0 i halvtid. Tappa det till 3-3 för att sedan orka dra upp tempot på nytt och segra med 5-3. Visst är det svagt att tappa 3-0 men det är ännu starkare att kunna resa sig på nytt och avgå som klara segrare. Ett tecken på att man besitter en växel som andra lag inte kan matcha.

Till dagens match lär båda lagen var extra taggade då Brest ju är regerande mästare och BATE är landets storlag. Brest har spelat bra på sin hemmaplan men nu får man möta ett formtoppat BATE vilket bör bli en helt annan typ av match jämfört med de föregående hemmamatcherna. Lagen skall dessutom mötas i en cupfinal på söndag så detta blir en psykologiskt viktig match att ta med sig till den kommande finalen. Jag förlitar mig dock på BATE:s jämnhet och form och klickar därmed Bate -0.5. GL!

Spela BATE -0,5 på ATG