De olika formerna av betting på sport du säkert kan lägga vad på

Av
Uppdaterat: maj 14, 2019


Bild a fotografierendePexels

De Olika Formerna av Betting på Sport Du Säkert Kan Lägga Vad På 

Om du sitter i din soffa med popcorn och ett glas läsk samtidigt som du tittar på din favoritsport är det ett nöje och upplevelse som få andra. Vem vill inte spendera en stund fylld av avslappning medan man lutar sig tillbaka och upplever fullständig lycka av underhållningen då ens favoritsport sänds live på teve?

Ja, detta är något varje fan av sport eller även vanlig individ skulle vilja uppleva. Även om detta må vara sant, en idrottsturnering kan inte bli mer intressant än då man deltar i betting på sport. Bortsett från det faktum att ett idrottsevenemang tillhandahåller fullständig underhållning åt alla, så är betting på sport den ultimata anledningen varför många fans av sport vill bevittna ett idrottsevenemang som utspelar sig, oavsett var i världen.

Därför, om du satsar regelbundet på din favoritsport är det även ett måste att ha förståelse för de olika formerna av vad som varje idrottstävling erbjuder alla de som satsar pengar. I denna artikel önskar vi presentera de grundläggande formerna av betting vilka ofta förekommer i olika sporter. Detta kommer ge dig en tydligare bild samt förståelse att betting på sport är något du också kanske skall uppmärksamma.

Live Betting 

Detta är detsamma som fasta odds i sportbok. Allt du behöver göra är lägga ditt exakta vad på det du tror kommer bli vinstgivande med odds satta av spelbolaget, precis som i hästkapplöpningar. Till skillnad mot traditionella fasta odds som spelas innan det hela inleds, går det i live betting att spela under pågående match.

Då spelbolaget tillåter placering av vad under pågående tillställning eller match förändras oddsen naturligtvis jämfört med hur de var förutsagda. Därför kan du uppleva att oddsen förändras drastiskt under live betting. Därför måste du vara extra noga vid placering av ditt vad.

Exchange Betting 

Denna form av spel på sportbetting är nästan samma som ovan nämnda med fasta odds. Det finns dock en mindre skillnad vad gäller den här formen av betting. Det finns inget spelbolag som styr och hanterar oddsen. Istället har varje spelare som lägger ett vad, rollen som bookmaker.

Detta innebär att en som bettar backar det valda vadet och den andra agerar bookmaker. Den senare försöker erbjuda odds till den första personen relaterat till summan som läggs i potten. Om den första personen vinner måste den som satt oddset betala ut exakt summa enligt detta och om den första förlorar måste denne betala den som satt oddset.

Totalisator

Denna form av betting på sport används normalt inom odds för hästkapplöpningar. Det kan dock även användas i samband med andra sporter. Anledningen varför detta normalt används inom hästkapplöpningar är för att det handlar om en vadslagningsform som inte nödvändigtvis kräver en bookmaker. Detta är vanligtvis spel om en pott och beroende på resultatet i matchen, den som satsat på vinnaren tar hem sin andel av potten.

Dessutom, ytterligare en anledning varför denna vadslagningsform ofta används vid hästkapplöpningar är det faktum att många deltar samtidigt. Som nämnt, i majoriteten av idrottstävlingar är det endast två lag och placering av vad är enkelt. Till skillnad från lopp med hästar där det kan vara ett 20-tal samtidigt och de olika val som kan göras av spelaren är fler. Detta innebär att det finns fler alternativ för varje spelare att utforska angående vadet denne önskar lägga.

Win, Place och Show är de grundläggande kategorierna för spel där man för Win satsar på den häst som kommer vinna, Place satsar på att hästen kommer etta eller två, och Show satsar på att hästen kommer vara bland de tre första. Dessutom förekommer Exacta, Trifecta samt Superfecta vilka är svårare spel eftersom du måste välja hästar samt i exakt vilken ordning de kommer sluta i loppet.

E-sports Betting 

E-sports betting är vanligt förekommande för tevespel. Även om teknologin nu har förändrats och gjort det möjligt för varje arrangör att visa sport strömmat live, är tevespel något fans av idrott fnyser åt. Å andra sidan anser många att vadslagning på E-sports är lika relevant särskilt då det finns en hel del mobilspel som alla kan underhållas av.

Här gäller samma som för traditionellt spelande med fasta odds. Allt du behöver göra är välja det lag du tror kommer stå som vinnare. Om du förutsåg det vinnande laget, då vinner du. Och, naturligtvis, om de inte vinner förlorar du. E-sports betting anses möjligtvis av vissa inte vara en riktig idrottsturnering men det finns ändå många som tycker att det är den. Oavsett om det är riktig sport eller inte är vad här fortfarande kul.