Dinamo Brest lär gå ut hårt – målspelet testas

Av
Uppdaterat: maj 21, 2020


Jonas Weimer

Ny omgång i Vitryska Premier League och match mellan Brest och BATE Borisov. Det här blir en speciell match. Lagen gjorde upp om slutsegern senast och den gången drog Brest det längsta strået. I år fick båda en sämre start på säsongen men har spelat upp sig och framförallt BATE som nu vunnit fem matcher i rad. Brest hade en kurva uppåt men åkte på en tung förlust mot BGU senast vilket gjorde att man tappade momentum.

En sak står fast dock. Brest har en fin målproduktion. I de senaste fyra matcherna har man gjort 8 mål. Forwarden Laptev som gick riktigt bra förra säsongen har börjat komma igång och fått göra två mål nu senaste tre matcherna. Han är tveksam till start dock på grund av en lättare skada men jag tror vi kommer få se honom spela den här matchen om det så ska vara på sprutor. Tittar vi historiskt så brukar det här bli en match som leder till en hel del mål dessutom. Fyra av de fem inbördes mötena har resulterat i Båda lagen gör mål och det är därifrån jag bygger mitt spel..

Analysen

Jag tror Brest kommer komma ut ganska starka här. Det är hemmaplan, man är regerande mästare och man ligger sex poäng bakom BATE i topp. Räkna med rätt offensivt Brest tror jag. Jag tror även man kommer få hål på BATE någon gång under matchen, möjligtvis tidigt här. Även om BATE varit rätt tighta bakåt har vi sett att det kan läcka lite på bortaplan. Exempelvis 3-5 mot Smolevichy senast. Dessutom är viktiga mittbacken Bojan Nastic avstängd i BATE. Jag tycker han har varit deras bästa back i år.

BATE är ett klart bättre lag än Brest 2020. Man andas klass i Dragun, Nekhajchik, Milic, mfl. Jag nämnde avstängde Nastic och sjuka Saroka (kan vara Covid-19 men det förnekas) men Brest saknar ännu fler spelare i Bakaj, Khacheridi, Katsikas samt möjligtvis Laptev. Hur som helst, det kommer bli lite tightare än vad det brukar bli när BATE spelar och det vore inte överraskande om Brest stjäl en pinne. Jag landar dock i målspelet BLGM samt över 0.5 mål i första halvlek hos Betway. Den kombon ger 1.90 och känns bra. I de senaste fem matcherna från Brest har vi sett mål falla i första halvlek. I de senaste fyra för BATE.

Spelet

6U – Båda lagen gör mål samt över 0.5 mål första halvlek @1.90 Betway

Lycka till vid rygg!

/Jonas Weimer

Spela Båda lagen gör mål samt över 0.5 mål första halvlek på Betway