Från JVM till VM 2020 – en ishockeyturnering vi bör vinna

Av
Uppdaterat: februari 6, 2020


Källa: Unsplash

Efter juniormästerskapet i ishockey är du kanske lite avslagen och tycker att det gick sådär. Vi borde ju ha gått vidare till minst final. Väl där hade laget kunnat förlora kanske men då hade Sverige i alla fall kunnat komma bra ut ur turneringen. Svenskarna tog trots allt bronsmedalj i JVM. 

Även om Sverige inte vann så finns det mycket att titta på efter turneringen i Tjeckien. Bland annat är flera svenskar med i ligans högsta topp vad gäller poäng, assists och mål. Samuel Fagemo är verkligen en spelare som bör hyllas efter turneringen då han vann skytteligan, 8 mål, så väl som poängligan på hela 13 poäng. Nils Höglander är även med på ett hörn med 11 poäng i poängligan. Målvakten Hugo Alnefelt kom två:a i ligan över målvakter med sina 92,40 räddningsprocent. Vore kul att se dessa herrar i NHL. NHL kan man även, med fördel, följa under tiden man väntar på VM.

Så man vill ha något att se fram emot i vår så finns det många turneringar och sportspel på nätet att kolla in. Håll koll på nyheterna och på nätet om turneringen. Om du har tid. Nu snart är det seniorernas tur för hockeyvm igen. Herrlandslaget har inte vunnit VM i ishockey sedan 2018. Som vi minns spelade Finland underbar hockey förra året under VM och slog Kanada i finalen. Efter årets JVM finns det stora förväntningar på seniorlaget. Schweiz är ett lag som de senaste åren bara blir bättre och bättre och en motståndare vi har sett verkligen kan leverera, speciellt när det kommer till slutspel. Sedan 2013 har de varit i final två gånger, båda gångerna faktiskt mot Sverige och har på många sätt spelat mycket bättre än exempelvis storlaget Kanada. Sverige odds för att vinna världsmästerskapen i ishockey ligger på 5.00.

Årets mästerskap spelas i Zürich och Lausanne i Schweiz mellan den 8 och 24 maj 2020. Det svenska seniorlandslaget i hockey har ett väldigt bra cv när det kommer till turneringar, både på europeisk men också på världslig nivå och olympiska spelen. Sverige brukar vara en del av de favoriter under turneringarna tillsammans med Kanada och möjligtvis Ryssland. Kanada ska också se Sverige som ett av få lag som de fruktar när det kommer till ishockey på den här nivån. I världens största liga, NHL, är det dock mer svenskar än någonsin och det ökar stadigt. Detta gäller även andra nationaliteter. Vi blir bara bättre och bättre.

Källa: Unsplash

Turneringen börjar den 8 maj 2020 där sverige möter ett starkt Tjeckien i första matchen. Ett väldigt bra lag som man bör frukta, speciellt i PP. De följande dagarna möter Sverige Vitryssland, Tyskland och Slovakien. Det är först den 16 som landslaget har tungmötet mot Kanada. Förhoppningsvis har Sverige redan skrapat ihop så många poäng att de kanske till och med har råd att förlora den matchen. Med tanke på vilken grupp Sverige är i blir det nog bara en transportsträcka till slutspelet där vi då börjar möta Ryssland, Finland, USA och Schweiz. Håll utkik.