Här är de populäraste spelen inom eSport att betta på 2019

Av
Uppdaterat: december 21, 2018


eSport har sakta men säkert börjat ta sig in i sportens finrum. Idag finns det professionella spelare över hela världen och en ännu större publik som följer sina favoritspelare eller favoritspel. I och med att eSporten har vuxit så mycket som den har så har även olika bettingsidor börjat erbjuda spel inom sporten – och här finns det pengar att vinna.

Multiplayer online battle arena (MOBA)

Några av de vanligaste spelen inom eSport, och eSport-betting, finns inom genren MOBA, eller multiplayer online battle arena. Här har vi populära speltitlar som DotA 2 och League of Legends. League of Legends är idag världens populäraste spel inom eSport. Det dessa spel har gemensamt är att man tävlar i lag och att man genom strategitänk och skicklighet ska försöka förstöra motståndarlagets försvar. Idag är DotA 2 och League of Legends de största spelen inom eSport-betting, men andra spel inom samma kategori som Heroes of the Storm är på uppgång. 

När det gäller betting på dessa spel kan man betta på så mycket mer än bara vem som vinner, du kan till exempel betta på vem som dödar flest eller vem som först spiller blod.

Skjutspel

Den andra kategorin spel som dominerar inom eSport är skjutspelen. Här är Counter-Strike: Global Offensive, eller CS:GO, ett av de absolut populäraste spelen. CS:GO är ett förstapersonskjutspel som även kräver en hel del strategi och samarbete inom laget. Om du bettar på CS:GO kan du till exempel spela om vem du tror vinner en match, en turnering eller vem som vinner den första pistolomgången. 

Andra populära skjutspel är Overwatch och uppstickaren Battle Royale Fortnite. På grund av Fortnites enorma popularitet under året har CS:GO nyligen släppt ett battle royale-läge, Danger Zone. Spelet har ett liknande upplägg som Fortnite men matcherna är kortare och varar bara i cirka 10 minuter.