To hell with this crap, it’s war

Av
Uppdaterat: augusti 16, 2017


När man bettar och inte ett enda speltips går in kan man antigen svära högt och köra på i samma spår, enveten som en mula. Alternativt kan man ta försöka sig på något drastiskt som att inse sin begränsning och börja betta emot sig själv.

Fråga mig vilka som möttes i öppningsmatchen VM 1990 och hur den slutade. Ja, ni behöver inte fråga högt eftersom jag ändå inte kommer höra er. Det var inte den typen av fråga.

Argentina som regerande världsmästare mötte ett tämligen okänt Kamerun där de flesta av de som ens var proffs i afrikanska laget, de var knappt ordinarie i sina franska klubblag. Nästan alla i Kameruns lag som flyttat utomlands, de spelade i Frankrike. Matchen slutade 1-0 till Kamerun, en fantastisk nick av Oman Biyik nästan vid mållinjen. Fantastisk tack vare den enorma spänst han visade, nästan hängde i luften omänskligt och fick liksom böja sig bakåt i luften för att nå bollen. Ett annat minnesvärt ögonblick i matchen var då Claudio Caniggia löpte utefter ena långsidan i full fart med bollen, så kom först en kamerunier in med våldsam glidtackling, sedan nästa, och så en tredje som nästan skickade den blonde, långhårige argentinaren med sitt karakteristiska tunna pannband upp på läktaren. Inte ens gult kort blev det på någon. Det minns jag också.

Jag lusläste allt inför VM 1990, samma med VM 1986, och VM 1982, och alla VM sedan dess. Jag såg alla matcher och jag har läst om dessa turneringar efteråt. Statistiksidor, kollat upp klipp på YouTube, sett krönikor och kollat upp vad gamla spelare sysslar med idag.

Fråga mig vilka som lyckats bli Europeiska mästare för klubblag OCH lyckats försvara den titeln; Real Madrid, Inter, Ajax, Bayern Munchen, Liverpool, Nottingham Forest, Milan och nu senast Real Madrid igen.

Fråga mig i vilket VM en oljeshejk från Kuwait fick skickas ut från arenan eftersom han klagade mot ett domslut hela vägen in på planen och jag kan tala om vilken färg det var på hans slips, men tippa rätt i den enklaste match, det kan jag ta mig Hades inte.

Det räcker nu. Jag skall tippa mot mig själv nu. Tror jag att Real Madrid vinner hemma mot något division-sex-lag i spanska cupen så kommer jag tippa X2. Nu senast var det AIK-Eskilstuna. Tyckte att det var en given etta eftersom AIK jagar topp två och Eskilstuna knappt kan vinna mot sig själva på träning. Men, givetvis, Eskilstuna tar ledningen på Friends Arena och det slutar 1-1. Av någon förbannad anledning brukar jag också åka dit på första matchen i en combo.

Spelar Barcelona mot Egyptens Förenade Fåraherdar och de spelar 14:00 med övriga matcher i min kombination avspark 18:00 så kan ni satsa tusen kronor på att Barcelona inte kommer vinna om jag tippat dessa som vinnare. Och så säger vissa att det inte finns någon Gud. Jo det finns en Gud, en tipsgud som valt ut just mig att vara djävulen mot.

Så, nu börjar jag tippa mot mig själv. Tror jag spontant på ett resultat byter jag direkt och tippar det andra. Vilka odds detta kan ge.

Zvonko, Kompistips