Hur bryter man ihop snabbast?

Av
Uppdaterat: december 18, 2017


Dra åt Hades Bonucci. Egentligen vill jag säga dra åt h-e men lite språkvård kan jag anamma här så vi håller oss till helvetets grekiska Gud Hades och hela hans underjord. Men dra du dit Bonucci. Du ser förfärlig ut med din uppgivna nuna. Värvad från klubben egentligen bara dyngbaggar kan gilla, för så mycket pengar, och du har inte styrt upp ett dyft i backlinjen. Inget.

Dra åt Hades Donnarumma. Du ville lämna mitt under sommaren nyss, trodde du plötsligt var den nästa Buffon men vad har du visat? Inte ett dyft. Det enda du visat är girighet där du fick klubben sätta din egen bror på lönelistan, en bror som inte ens ett bra lag i Mellanöstern orkade ha kvar. Och vad har du Donnarumma presterat? Halvmediokert som bäst. Vad gjorde du exempelvis nu senast mot Verona då nicken visserligen var vass tack vare vårt usla försvar som inte ens gick upp försökte avstyra skit, men du försökte inte ens rädda bollen. Inte någon av dina armar flög upp reflexmässigt ens försöka nå bollen. Varför? Jo, för du är inte så bra som du tror och du bryr dig inte en millimeter.

Kessie, kan du bara ta och packa väskorna försvinna till Antarktis? Helst Venus eller Jupiter, men jag har inte råd betala flygbiljett dit flyg ännu inte går. Men kan du bara sticka?

Montolivo, det räcker nu. Du skulle inte få bära flaskorna till min ofödda dotters träningsläger, vad gör du i en Milan startelva?

Suso, kan du ta och passa den där förbannade bollen någon gång i hela ditt liv? Du har gjort ett mål då du bröt in från högerkanten och slängde in den med vänstern. En gång. Nu har du testat detta tusen gånger och precis varje back i hela Serie A har genomskådat dig, så släpp bollsatan till spelaren som varje gång har bättre position göra mål. Eng gång, bara en gång släpp bollen i tid.

Miljarder har slösats på detta så kallade lagbygge och inte ens tillstymmelsen till lag finns att skåda. Inget. Noll.

Jag hatar fotboll så mycket nu att jag knappt vill se den sporten igen närmsta 20 åren. Jag hatar att älska fotboll såhär mycket när man börjar hata för att ens egna inte kan prestera bättre, än vad två sahariska kameler på rohypnol och en drogad tivolifull danska kan prestera, jämfört med vad AC Milan inte alls presterar nu.

Hur lyckas man bli så lågt, dåligt, uselt, värdelösa som Milan just nu är? Hur lyckas en klubb i en stad jag aldrig bott närheten av, hur lyckas den förstöra min uppsyn såhär?

För såhär var det.

Jag såg klart matchen Verona-Milan, den som slutade 3-0 och ville egentligen stänga av redan vid 1-0 men ändå satt jag såg resten som en självskärande över handlederna dårskalle. Jag ville stänga av vid 3-0 med tio minuter kvar men satt kvar liket en galning hoppades åtminstone Crutone ynglingen skulle stänka in något. Sedan gick jag in duschade. Och när jag såg mig själv i spegeln, när jag tittade mig själv i ögonen, det var nog den bittraste människan jag sett senaste 20 åren.

Men nej, den slutade 3-0 till Verona, jag satt kvar och förblev en dåre och hatade mig själv för att jag gjort det ändå fanns det inget snack om att hela matchen skulle ses. Och jag håller på att bryta ihop väldigt snabbt nu.

I Hades finns ett särskilt slags fält bortom Styx, oj det finns fält där vi dårar får leva värre än Sisyfos någonsin fick.

Zeus, ge mig kraft mäkta med detta!

/ Zvonko, Kompistips.se