Irriterat Liverpool visar klassen.

Av
Uppdaterat: juli 4, 2020

Ridderwall

Ett lag har precis allt att spela för, ett har egentligen ingenting. Så ligger landet när Aston Villa gästar mästarna från Liverpool på söndagseftermiddagen, ändå tror jag inte att det kommer synas på planen. Jag förväntar mig ett Liverpool som desperat vill visa varför man är mästare. Man jagar dessutom flera rekord, både på indivuduell och kollektiv nivå.

Liverpool

Guard of honor inför matchen mot största kvalitetsmässiga rivalen Manchester City och därefter en överkörning som fick twitter att explodera. Från Liverpoolhåll pratades det lite självskyddande om bakfylla och motståndarsupportrar pratade om att det bästa laget vann. Sanningen ligger väl som vanligt någonstans mittemellan. Jag tror definitivt inte att spelarna var bakfulla och tabellen visar vilka som är bäst. Däremot finns nog inget lag i världen med Manchester Citys höjd och går man då in i ett möte med dem med bara en procents mättnad riskerar man att få ordentligt med stryk, något Liverpool fick erfara. Matchen inleddes jämnt och jag tyckte att Liverpool var bättre men ju längre matchen led blev det tydligt vilka som hade mest att spela för, prestigemässigt åtminstone.

Liverpool inledde återstarten knackigt i derbyt mot Everton och följde upp det med en fullständig överkörning av annars stabila Crystal Palace. Det var väldigt tydligt från spelare och tränare Klopp att man inte skrattade bort den här förlusten och jag är övertygad om att man kommer vilja visa sig själva och andra att matchen mot City bara var en effekt av en vecka där fokus låg på annat.

Aston Villa

Aston Villa är i desperat behov av poäng för att slippa nedflyttning till Championship. Starten efter uppehållet har varit som väntat och ingen katastrof men heller inte tillräckligt bra. Kryss mot Newcastle och Sheffield samt förluster mot Chelsea och Wolves ser facit ut efter en tuff inledning schemamässigt. Det tuffa schemat fortsätter dock och det ska bli intressant att se hur man väljer att matcha laget. Jag tror man kan gå på snacket om Liverpools mättnad och tro sig få med sig något från Anfield för att sedan kanske vila några i den följande matchen mot Manchester United och sen komma pigga in i slutspurten. Matchen senast i “derbyt” mot Wolverhampton var en relativt jämn historia men känslan var ändå hela tiden att Wolves skulle lösa det och det var i vissa sekvenser en tydlig klasskillnad.

Speltips

Alla som såg Jürgen Klopps intervju efter matchen mot City vet att den förlusten sved ordentligt. Man hade nog målat upp en bild av att som mästare utan något att spela för åka till Manchester och slå City. “Debaclet” är jag övertygad om kommer fungera som tändvätska och jag tror att festandet är pausat hos de röda, som nu fokuserar på att slå poängrekordet. Jag tror vi får se ett Liverpool likt det vi såg mot Palace och då har Aston Villa absolut ingenting att sätta emot. Faktum är att Liverpool trots allt skapade relativt många nästan chanser mot City men det var tydligt att skärpan saknades. Den är tillbaka på söndag och jag tror att Liverpool vinner med minst två mål och spelar därför -1,5 till 1,92 gånger pengarna.

Lycka till!

Spela Liverpool -1,5 på Bet365