Jämn kvartsfinal att vänta

Av
Uppdaterat: juli 14, 2020

Anders Börjesson

Kvartsfinaler väntar i Nine to Five 1 och inbjudna Secret får ta emot som kämpat sig genom gruppspelet för att nå hit.

Secret

Secret är ett av fyra inbjudna lag, dom inbjudna lagen kliver in i turneringen i kvartsfinalen och har således inte behövt kämpa sig genom gruppspelet. Secret har dock varit aktiva i andra turneringar och spelade matcher förra veckan och ska inte vara ringrostiga. Secret har genomfört ett antal ändringar i sin lineup senaste tiden och utfallet verkar bra, Percy har fått koll på killarna och man radar upp fina resultat. Inför dagens möte får vi se ytterligare ett nytt ansikte i form av MALI, något som skulle kunna störa favoriterna. Man har ett par kartor man ogärna spelar där Vertigo är standard ban, men man är riktigt usla på Inferno med, en av AGFs favoritkartor. Man kan dock kontra med stabilt spel på Mirage och bör således ta sin egen karta.

AGF

AGF har fått tillbaka Kristou efter utlåningen till North där han inte hade något lätt tid, nu är han tillbaka i sin rätta skill group och bör kunna prestera bra. AGF har spelat upp sig senaste tiden och har endast tappat några jämna matcher mot bra lag. Senaste man möttes på Train fick man stryk efter tre övertider i en riktigt jämn historia, det var en bo1 och jag tror inte vi kommer se den kartan som något lags förstaval. AGF kommer få det kämpigt på Mirage, men har visat att man kan spela Vertigo och Inferno, även om Vertigo är en tidig ban även för AGF. Den som vågar att lämna Vertigo kvar i map poolen kommer ha en fördel och kan tvinga motståndarna att banna den. Jag tror det blir Secret som får banna Vertigo och därmed kommer AGF kunna välja Inferno som sin karta som dom ska vinna.

Spelet

Vi spelar att matchen går till en tredje och avgörande karta, dvs över 2.5 kartor. Lagen är så pass jämna och båda har en edge när det gäller map veto.

Spela Över 2.5 kartor på Betway