Kan Baron Gift fixa en Elitloppsbiljett

Av
Uppdaterat: maj 23, 2020


Åkesson

I avdelning 6 på V75 Gävle körs ett Gulddivisionslopp över 1609 meter med 300 000 kr till vinnaren. Vinnaren få dessutom en direkt biljett till Elitloppet. En ganska ovisst och öppet lopp på förhand, där 2 Billie De Monfort just nu är knapp favorit. Jag väljer dock att gå på en annan häst i loppet. 3 Baron Gift är min vinnare i loppet, endast 8 % streckad just nu. Även om han kanske inte räcker hela vägen, så tror jag att hästen löser minst en topp 3 placering till ett smaskigt odds.

Baron Gift är en 7-årig hingst som sprungit in nästan 3 miljoner kronor. Hästen tränas och körs av Rickard Svanstedt. Hästen kommer från en fin vinst då han avgjorde sista biten i ett nafs. Enligt tränaren har hästen aldrig varit bättre och man har siktat mot detta lopp. Spår 3 är optimalt och min förhoppning är att man hittar andra eller tredje utvändigt. Förmodligen blir det bra tempo på loppet och då vet vi att Baron Gift har en ruggig spurt att tillgå.

Värsta motbudet i loppet skulle jag vilja säga är 2 Billie De Monfort. Hästen har sprungit in över 22 miljoner och är van att möta hårda hästar. Skulle han komma till ledningen blir han svårslagen. Nämner även 4 Racing Mange som också lär ladda mot ledningen och är kapabel.

Baron Gift är i sitt livs form och man har fått ett prefekt utgångsläge från spår 3. Hittar man bara en slagkraftig position så kan han mycket väl blåsa ner samtliga på upploppet. Hästen gör alltid bra avslutningar och jag tror man löser minst en topp 3 placering. Mitt speltips i loppet blir därför 3 Baron Gift placering 1-3 till oddset 2.95 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Baron Gift placering 1-3 på Svenska Spel