Kris i Bajen?

Av
Uppdaterat: juni 27, 2020

JohanS

Nykomlingen Mjällby tar emot Hammarby där frågan nu är: råder det kris i Bajen? Jag tycker ändå inte det.

Mjällby

Nykomlingen Mjällby slet förtjänstfullt i premiären på bortaplan mot Malmö där det slutligen blev en hedersam förlust med 2-0. Därefter ny torsk hemma mot Falken med 1-0 för att sedan ta första poängen i bortamötet med Göteborg- där man dock förtjänade att få med sig alla tre. Segerns sötma fick man dock känna på i Svenska cupen-kvarten där man tog revansch på Falkenberg. Blandad kompott i Mjällby alltså. Man har gjort några starka förvärv inför återkomsten till Allsvenskan- framförallt i backklippan Agardius, kreativa mittfältaren Batanero och anfallaren Ogbu. Man kommer att sälja sig dyrt på sin hemmaplan mot Bajen, men jag har ändå svårt att se hur man ska kunna knipa poäng. I gästernas läger tycker jag inte att det är fullt så illa trots allt.

Hammarby

Bajen har kommit ner på jorden efter derbytorsk mot AIK uppföljt av utträde ur cupen via hemmatorsk mot Göteborg. Tycker ändå inte att det finns anledning att stressa upp sig för mycket. Torsken mot AIK var ett resultat av hål-i-huvudet hos Billborn som eftergav hela sin spelfilosofi och där Bajen mycket väl kunnat göra 1-0 om inte Kacaniklic missat från en halvmeter- varmed matchen kunnat arta sig annorlunda. Och i förlusten mot Göteborg fick man Jeppe Andersen utvisad efter blott 55 minuter. Innan dess var Bajen fullkomligt överlägsna och hade mycket väl kunnat leda i halvtid med 3-0. Jag tror man nu slickat såren och då man kan ställa ett starkt lag på banan där Kacaniklic nu lär starta igen, så kommer man bli farliga. Men förväntar mig ingen översköljning, då vissa nyckelgubbar trots allt spelade många minuter sist och dessutom tvingades till 120 minuter mot Göteborg.

Speltips

Jag tycker raka Bajensegern till 1.88 hos Betsson är riktigt lockande och kliver på den redan under fredagen. Den modiga adderar u 3,5/4,5 mål till spelet för att pusha upp oddset.

Spela 2 på Betsson