Lazio går på knäna. Juventus vinner komfortabelt.

Av
Uppdaterat: juli 14, 2020

Betting Sherlock

Här kommer en tidig rek. Denna matchen spelas om en vecka. Men jag blir väldigt förvånad om inte oddsen förändras tills dess. Juventus tar emot mitt kära Lazio i vad som hade varit en uppgörelse om Scudetton innan uppehållet. Nu blir det istället 90 minuter av demonstration i hur viktigt det är med en bred trupp. Här har Lazios ledning mycket att lära.
Jag dunkar in 10 units på Juventus -0.75 till 1.98 på Bet365.

I skrivandets stund har båda lagen en match som ska spelas innan denna. Juventus ska möta formstarka Sassuolo på bortaplan och Lazio ska åka till norra Italien för match mot Udinese.

Juventus toppar tabellen med 8 poäng ner till Lazio på andra plats. Den gamla damen har blandat efter uppehållet. Sammantaget har det sett helt ok ut tycker jag men i matcher mot bättre motstånd har man haft problem. Jag tänker på cupfinalen mot Napoli, hjärnsläppet mot Milan och nu senast mot Atalanta där man turligt fick med sig en poäng. Övriga matcher har man vunnit övertygande. Ju fler matcher som spelas desto viktigare blir lagens truppbredd. Juventus har störst bredd i Italien och kommer se starkare ut i jämförelse med övriga lag för varje match som spelas. Fysisk status på lagen är väldigt viktigt att ta hänsyn till i dessa tider med matcher vart 3-4 dag. Där kommer Juventus garanterat att ha en fördel. Juventus svaghet är deras innermittfält som bara består av traktorer. Långsammare innermittfält får man leta efter.

Huvudfaktorn till mitt spel här är Lazio. Innan uppehållet såg Lazio fantastiska ut. Man låg en poäng bakom Juventus och hade fördel i kampen om guldet genom att bara ha ligaspel en gång per vecka att fokusera på. Juve däremot hade fått fokusera på ligaspel, Champions league och italienska cupen samtidigt. Lazios spelare höll sig samtidigt friska och allt var upplagd för en stor skräll á la Leicester. Men sen kom pandemin…

Jag tror det finns få lag (om ens några) i Europa som påverkas lika negativt av uppehållet som Lazio. Romarna har en väldigt stark startelva och har hela tiden varit beroende av att inte åka på skador på sina nyckelspelare. Det hade man tur att undvika. När januarifönstret öppnade väntade Lazios supportrar med spänning på vilka spelare man skulle spetsa och bredda en redan tunn trupp med. Svaret blev inga. President Lotito höll sin vana trogen stenhårt i plånboken. Han måste ha en kobra i sin ficka. En tunn trupp blir ännu tunnare när man ska spela tre matcher per vecka. Lazios spelare går på knäna. Det är lätt att kritisera dem för att de inte vinner sina matcher, men det är fysiskt omöjligt att spela med så liten rotation på sina bästa spelare och ändå förvänta sig att de ska leverera som innan uppehållet. Lazio spelar dessutom en fysiskt krävande fotboll med högt tempo om de ska spela enligt lagets ideal.
Jag ställer även ett frågetecken över hur Lazio har tränat under uppehållet. I sin första match mot Atalanta där man tappar 0-2 till 3-2 gör man det enbart för att man tar slut rent fysiskt. I andra halvlek andades hälften av Lazios spelare med tungan ute. Då måste man ha gjort något fel i sina fysiska förberedelser. Vissa spelare ser dessutom ut som de lagt på sig något kilo.
Oavsett hur bra tränade de hade varit hade de tagit slut fysiskt förr eller senare. Den tiden har redan kommit. Det syntes tydligt mot Milan hemma där man inte skapade en enda målchans. Mot Lecce förlorar man för att man inte orkar sätta den press som krävs för att göra 3-4 mål på Lecce som man hade gjort om orken funnits. Mot Sassuolo hemma var man chanslösa från avspark. Ett turmål i första halvlek gör att siffrorna blev jämnare än matchbilden. Sassuolo dominerade fullständigt trots att de vilade hela sitt ordinarie lag. Det gjorde inte Lazio.
Det finns inte en enda ordinarie spelare i Lazio med undantag målvakten som inte är i behov av vila. Men på bänken har man alternativ som i bästa fall håller Serie B nivå vilket tvingar Inzaghi till att spela med samma spelare hela tiden. För varje match som går kommer Lazio lida mer och mer. Ni har stort värde att spela emot dem resten av säsongen. Det finns ett fint spel på Bet365 där man kan spela Atalanta till 2.20 och Inter till 3.50 att vinna ligan utan Juventus. Både Inter och Atalanta passerar Lazio och om man lägger samma insats på båda lagen kommer man i värsta fall få sina pengar tillbaka om Atalanta blir tvåa. Blir det Inter så blir det en fin vinst.

I matchen mot Juventus kommer Lazio orka max en halvlek. Sedan tar det slut. Jag tror dessutom Juventus är revanschsugna efter två rättvisa förluster mot Lazio med 3-1, där en av matcherna var supercupfinalen. Lazios tunna trupp, trötthet och sviktande moral kommer tyvärr inte att hjälpa dem i denna matchen. När Lazio slog Juventus tidigare under säsongen gjorde man det med fart, aggressivitet, energi och självförtroende. De egenskaperna gick tyvärr tragiskt bort i Covid-19.
Juventus ryggas med gott samvete (trots deras traktorer på mitten). Det måste sägas hur mycket det än tar emot som Laziosupporter.

Lycka till!

Spela Juventus -0.75 (Asian) på Bet365