Leipzig trivs mot Mainz

Av
Uppdaterat: maj 23, 2020


Jonas Weimer

Full Bundesligaomgång i helgen och en hel del intressanta matcher att se fram emot. Jag var en av de som njöt av att fotbollen var tillbaka och även om saknaden av publiken var stor så var detta något som tillförde glädje. Nu har vi dessutom en fin svenskmatch att se fram emot här i Mainz – Leipzig (Även om Forsberg lär saknas).

Jag tror inte Leipzig gör om misstaget från förra matchen och starta lugnt. Här lär det gå undan från start för att få hål på Mainz. Och om det är något vi sett den här säsongen är det just att försvaret i Mainz inte helt hänger med. 55 insläppta mål är inte godkänt. Deras backlinje är en av de yngsta där man mot Köln snittade 24 år på backlinjen. Kanske är det just avsaknaden av rutin som gjort att man släpper en del enkla mål ibland. Om Mainz läcker bakåt är det tvärtom i Leipzig. De är ett av de lag som gjort flest mål i år = 63. Bara slagna av Dortmund och Bayern München. Timo Werner har stått för 21 av dem.

Mainz är inte särskilt bra i år och framförallt är hemmaspelet under all kritik. 4 vinster på 13 matcher är inte godkänt. Framförallt har man haft svårt mot topplagen och de lag som gillar att äga spelet. Vi såg hur Leipzig hade över 60% boll senast och det passar inte Mainz hemma. Total skillnad är det på Leipzig som verkar trivas borta. 7 vinster på 13 matcher är riktigt bra. 5-0 mot Schalke exempelvis och man har faktiskt plockat poäng både mot Dortmund och Bayern borta.

8-0 när lagen möttes i höstas

Leipzig brukar trivas mot Mainz. Man har gjort 23 mål på 8 matcher mot dem och visst minns ni matchen från november när Leipzig stod för en total utskåpning av Mainz. 8-0 och redan i halvtid hade vi 5-0. Matchen innan den blev de 3-3 och innan det 4-1 Leipzig. 8-0 lär vi förstås inte se här men däremot räknar jag kallt med att vi får ett fokuserat Leipzig som vinner. Och de gör det genom att göra mål redan i första halvlek. Jag tror på en del mål i den här matchen och framförallt från Leipzig, det är där mitt spel hamnar.

Spelet

  • 5U – Leipzig gör mål i båda halvlekarna @2.00 Bethard (Spelet finns på fler sidor som exempelvis Bet365)

Jag gillar Leipzig och jag tycker det finns bra mycket mer att hämta från Nagelsmanns gäng. Det här är en bra match för dem att visa det!

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela Leipzig mål i båda halvlekarna på Bethard