Londonderby med mycket på spel

Av
Uppdaterat: juli 4, 2020

Betting Sherlock

Chelsea tar emot Watford i ett av väldigt många Londonderbyn. Den här gången står mycket på spel för båda lagen och jag väljer att spela över 3.5 kort på Bethard till 1.95. (6 units)

Med 6 omgångar kvar av ligan ligger Chelsea på den sista viktiga CL platsen. Det är väldigt tajt mellan Leicester, Chelsea, Man utd och Wolves om vilka lag som tar platserna. Chelsea klantade till det i sin förra match som också var ett Londonderby när man förlorade mot West Ham med 3-2. Chelsea var väldigt snälla i den matchen och förlorade mycket tack vare att West ham såg hungrigare ut. Jag tror Lampard kommer fokusera mycket på den mentala biten inför matchen mot Watford. Chelseas spel har sett bra ut hela säsongen, men ibland tenderar dem att vika ner sig i matcherna. Jag tror man kommer vara mindre rädda för att dra på sig tidiga fouls och vara mer benägna att spela fysiskt. Detta bör vara positivt för vårt spel.

Watford slåss på en helt annan front. De kämpar för överlevnad och är inblandade i en lika tajt bottenstrid som striden om CL platserna. Det kommer vara jämnt ända in på mållinjen mellan West Ham, Watford, Aston Villa och Bournemouth.
Watford är ett av ligans mest fysiska lag och tillhör toppskiktet i ligan på statistik som handlar om fouls och kort. Vad som än händer i matchen så är en sak säker med Watford. De kommer aldrig att vika ner sig. De har många spelare med Deeney i spetsen med karaktär i laget som passar perfekt i denna typen av matcher.

Domaren i matchen är Kevin Friend. Ser man på hans statistik är han rätt snål. Det förvånade mig då jag skrivit i mina anteckningar att han ger kort när kort ska ges. Men när jag tittar noga så kan jag se att i majoriteten av matcherna där han inte viftar med korten så är matcherna tidigt avgjorda. Av hans 22 matcher han har dömt har 10 av matcherna slutat oavgjort eller vinst med uddamålet. I dessa 10 matcher har han landat på över 3.5 kort i 7 av matcherna. Det stämmer mer överens med de anteckningar jag gjort.

Med andra ord så känns 3.5 kort som en bra lina att trycka över på. Så länge inte Chelsea går och avgör matchen tidigt bör detta vara ett jämnt och tufft derby. Jag litar i så fall på att Friend levererar som en riktig vän här.

Lycka till!

Spela Över 3.5 kort på Bethard