Ryggareken om Bristol vs Sheffield Wednesday

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Ryggareken

Bristol tar emot Sheffield Wednesday på söndagseftermiddagen med förhoppningen att avsluta 6 matcher utan vinst i Championship. Samtidigt har Sheffield W, eller ugglorna som dom kallas i folkmun tre matcher utan vinst. Vi tror att båda lagen går för vinst.

Bristol

I början av säsongen såg det ut som att Bristol var på väg mot playoffs eller automatiskt promotion. As per 23 november så hade man bara två förluster och utsikterna såg därmed lysande ut. Sen dess har man tappat fotfästet och nu ska Lee Johnson och hans gibbar vara glada för att nå en sjätte plats. Ligger för närvarande på en 10e plats.

Man förlorade senast mot Blackburn Rovers med kryssade back-to-back mot spännande lag som Millwall och Fulham. Många som trodde att det skulle vända uppåt igen,

Tittar vi på spelschemat så ser det ganska bra ut framöver. 4 av de 8 kvarvarande matcherna är mot motstånd som kan anses vara direkta rivaler om dom åtråvärda tabell placeringarna i toppen. Dessa måste man naturligtvis vinna om man ska ha en chans på att nå englands högsta liga.

På hemmaplan tenderar man att göra mål. Så har det blivit i 7 av de 10 senaste matcherna. Ofta gör man fler än ett. Innan corona avbrottet så misslyckades man att göra mål mot lag som WBA, Blackburn och Brentford. Men man gjorde desto fler mål mot lag som Derby (3-2), Luton (3-0) och Huddersfield (5-2). Även på bortaplan har man tenderar att näta vilket visar på att man är stabila i offensiven.

Truppen: Tror på en del ändringar från den vi såg senast. Spelare som Jay Dasilva, Kasey Palmer och Nahki Wells vara alla på bänken mot Blackburn men kan få hoppa in från start nu.

På skadelistan hittar vi bara Adam Nagy som annars hade stampat jord på mittfältet.

Möjlig XI: Bentley; Pereira, Kalas, Baker, Dasilva; Paterson, Smith, Massengo, Eliasson; Palmer; Wells

Sheffield Wednesday

Sheffield W huserar i mitten av tabellen och där ligger man ganska stadigt. Man har en del svåra matcher kvar mot motstånd som är placerade ovan dom i tabellen. Man kommer säkerligen inte att vinna alla och man har väl egentligen inget att spela för annat än ära. Coach GArry Monk lär dock vara intresserad av att komma vinnande ut några av striderna om vi tänker på hans fortsatta tillvaro i klubben.

På bortaplan har man tenderat att göra mål. Så har det blivit 9 av de senaste 10 matcherna (al competitions). Senaste bortamatchen var mot Birmingham City i februari där slutresultatet ställdes 3-3. Faktum är att man gör nästan lika mycket mål borta som hemma.

Truppen:

Saknar: Steven Fletcher saknas i offensiven efter skada förra veckan.

Connor Wickham, på lån från Palace kan hoppa in i hans ställe.

I övrigt en frisk trupp.

Möjlig XI: Wildsmith; Lees, Iorfa, Borner; Murphy, Luongo, Bannan, Reach, Cruz; Wickham, Rhodes

REK

Här har vi två lag som både tror att respektive motstånd är överkomligt och därför kommer att gå för vinst. Bristol åtnjuter hemmafördel och kan anses vara svaga favoriter men en eventuell vinst kommer inte att komma enkel. Det kan mycket väl sluta med vars en pinne. Däremot så tror jag att vi kan få se mål från båda håll här.

Spela Båda lagen gör mål (blgm) på Unibet