Ryggareken om Crystal Palace vs Burnley

Av
Uppdaterat: juni 29, 2020

Ryggareken

Palace och Burnley sitter på samma poäng efter två respektive imponerande säsonger och spelar mot varandra på Selhurst Park på måndagskvällen. Siktet såklart inställt på att hamna på övre halvan av tabellen och kanske tom Europa League kvalificering.

Crystal Palace

Palace kan stå inför sin bästa säsong någonsin då man har chansen att sluta nia eller bättre och slå de tidigare poäng rekorden. Ribban är helt klart satt – inte minst då man för första gången i sin historia vunnit 4 raka matcher utan att släppa in några mål i Englands högsta liga. Man började visserligen inte säsongen på samma sätt. Det var inte längesedan vi såg Palace misslyckas med att vinna 11 av 12 matcher med en rejäl måltorka på löpet.

Senaste 4-0 förlusten mot Liverpool var visserligen lite smärtsam att se även om få vart förvånade över resultatet. Vi är dock imponerade av ett lag som är både framåtlutade och visar en rejäl dog kämpaglöd. Roy Hodgson kommer säkerligen att kräva mer från sina spelare mot Burnley.

Palace gör ju vanligen inte så värst mycket mål – varken på hemmaplan eller på bortaplan. Det är dock noterbart att Palace har ligans sämsta hemma statistik när det kommer till mål med 12 mål på 15 matcher.

Truppen:

Skador: Zaha fick gå av tidigt mot Liverpool så återstår att se om han är tillbaka. Vicente Guaita och Christian Benteke missade båda resan till Anfield och kommer eventuellt att missa måndagens match med. Det betyder att Wayne Hennessey startar istället. Övriga skador: Martin Kelly, James Tomkins och Jeffrey Schlupp.

Möjlig XI: Hennessey; Ward, Cahill, Sakho, Van Aanholt; Townsend, Kouyate, Milivojevic, McArthur, Meyer; Ayew

Burnley

Burnley kom senast från en 1-0 vinst över Watford – ett inte helt ovanligt resultat för Burnley som har lyckats hålla nollan i hela 11 matcher dessförinnan under säsongen. Räknar vi in matcherna innan avbrottet så har Burnley bara förlorat en av de 9 senaste matcherna. De flesta vinsterna har dock kommit hemma.

I övrigt har det varit lite turbulens runt laget i olika sammanhang den senaste tiden. Tränare Sean Dyche ryktas bort efter interna stridigheter.

Truppen:

Skador: Ashley Barnes, Chris Wood, Johann Berg Gudmundsson. Möjligen även Robbie Brady.

Möjlig XI: Pope; Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor; Brownhill, Westwood, Cork, McNeil; Rodriguez, Vydra

REK

Palace har svårt att göra mål även om man har åtnjutit en mycket bra säsong. Det kan vara bekymmersamt mot Burnley som stoltserar med en fin defensiv. 12 clean sheets denna säsong säger en hel del. Tror därför att det blir en målfattig historia med få skapade chanser. Om prognosen stämmer så innebär det troligen att det även blir få hörnor. Vi spelar ett kombinationsspel hos bet365. Hittas under “skapa ett spel”: Under 11 hörnor och under 3 mål till 2,81 gånger pengen. 4u.

1-0?

Spela Under 3 mål & under 11 hörnor på Bet365