Ryggareken om Leicester vs Chelsea

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Ryggareken

Leicester

Leicester är ett spännande lag att följa. Kan bjuda på sitt absolut bästa jag när man möter bättre motstånd såsom Chelsea. Detta till trots anses man av många att vara rätt ostabila. PÅ hemmaplan har man tex. Bara 4 vinster av 11 matcher. Utöver detta så har man bara vunnit 2 av sina 11 senaste matcher.

Leicesters prestationer på plan har varit föga imponerande sen återstarten av säsongen. Tycker att man sett rejält bleka ut i båda kryss matcherna mot Watford (1-1) och Brighton (0-0). Största problemen tycker jag mig ha sett i offensiven, vilket tydliggörs av målstatistiken. Man har gjort 1 eller färre mål i 7 av de senaste 9 matcherna. Vardy genomlider en sällsynt segdragen måltorka som sträcker sig ungefär lika långt tillbaka som Leicester haft problem med att näta. Vardy är alltså oerhört viktig för kreativiteten i offensiven och det är därför viktigt för laget att Vardy hittar fötterna igen. 2 mål på 12 matcher är för dåligt.

Truppen: Brendan Rodgers förväntas ställa upp det starkast möjliga laget. Ricardo Periera och Daniel Amartey är de enda frånvarande spelarna – frisk trupp i övrigt.

Schmeichel; Justin, Evans, Soyuncu, Chilwell; Ndidi; Albrighton, Praet, Maddison, Barnes; Vardy

Chelsea

Chelsea har förhoppningen att ta sin femte raka vinst (all competitions). Detta efter att man överraskande lyckades vinna mot Manchester City i ligan. En vinst som samtidigt gav titeln till Liverpool. Vi rekade ju mot Chelsea och att Manchester City skulle vinna – efter deras fantastiska prestationer den senaste tiden. Det säger ganska mycket om Chelsea som lag. En ung och sammansvetsad trupp som inte viker ner sig för någon.

Om vi kollar på Chelseas bortastatstik ser vi snabbt att man gjort bra ifrån sig. Man har bara blivit slagna vid tre tillfällen på 18 matcher.

Truppen: Callum Hudson-Odoi kan vara åter i spel. Fikayo Tomori och Marco Van Ginkel fortsatt skadade. Får se vem av Tammy Abraham eller Olivier Giroud som får ratta offensiven – båda är lika goda alternativ. Jag gissar på Tammy.

Möjlig XI: Kepa; Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Willian, Pedro, Abraham

REK

Medan Leicester haft det svårt på den offensiva fronten så ser Chelsea desto vassare ut i anfallet. Man ska ha goda möjligheter att bygga vidare på sina fina prestationer mot Manchester City. Att Leicester spelar hemma verkar inte ge några större fördelar och Chelsea är vanligtvis ett lag som själva har det lätt på resande fot. Det brukar vara jämnt mellan dessa två lag när dom tar sig an varandra. Senaste tre matcherna har slutat med kryss. Vi vet inte heller vad respektive lag ställer upp för elva då man har likvärdigt svåra bortamatcher härnäst. Det är en match som förmodligen kommer att bli jämn men om vis ka välja sida så tror vi på Chelsea. Vi säkrar oss dock för krysset genom att spela asiatiskt, pengarna tillbaka vid lika resultat alltså. 1,78 hos unibet. 4u.

Spela Chelsea +0 på Unibet