Ryggareken om Liverpool vs Aston Villa

Av
Uppdaterat: juli 6, 2020

Ryggareken

Liverpool fortsätter sin EPL mästare parad när man tar emot nedflyttning hotade Aston Villa på söndagen. Senast kom man från en förnedrande 4-0 förlust mot förra årets mästare och känslan är att Jurgen Klopp kommer kräva att man visar vad man går för idag. På den efterföljande presskonferensen så insisterade Klopp på att han inte hade några problem med spelarnas attityd på plan utan att dom helt enkelt blev slagna av ett för stunden skarpare lag.

Liverpool

4-0 förlusten mot Manchester City senast var Liverpools överlägset största förlust denna säsong – och en aning förnedrande då den kom mot förra årets mästare Manchester City. Liverpool var visserligen nära på att göra mål vid flera tillfällen, inte minst då man hade en stolpträff då ställningen fortfarande var 0-0 men det ville inte ge med sig. Kanske hade vi rätt i att då Man City tvingades göra guard of honor inför matchen, så ökade incitamenten att slå Liverpool. Addera på det faktum att Pep inte viker ner sig vid några tillfälle, även om titel och hopp är förlorat. Det är all-in som gäller.

På pappret finns det inte många matcher som är bättre än just denna när det kommer till att svara på en förlust. Liverpool har vunnit flest matcher i Premier Leagues historia och har tagit maximalt med poäng på deras senaste 23 matcher på Anfield.

Truppen

Klopp har sagt att han inte kommer att spela med roterade startelvor trots att ligan redan är avgjord och det har inte heller något behov av då man är utslagna ur alla cuper. Med det sagt så har man ställt upp starkast möjliga startelva i de senaste två matcherna så vi kan se en del förändringar med tanke på resultatet mot City och det tighta spelschemat.

Saknas: Shaqiri

Möjlig XI: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Keita; Salah, Firmino, Mane

Aston Villa

Aston Villa innehar just nu den längsta streaken utan vinst i hela Premier League. Man har bara lyckats ta 2 poäng av 24 möjliga på de senaste matcherna. På bortaplan ser det ännu värre ut där man bara vunnit 2 av deras 34 senaste matcher i högsta ligan. Man har dessutom släppt in mål i de 23 senaste matcherna av dessa.

Om vi kollar på motståndet på den övre halvan av tabellen så blir det snabbt märkbart att man har haft det svårare mot bättre motstånd. Man har misslyckats med att vinna någon av de 15 senaste matcherna mot motstånd som befinner sig på övre halvan av tabellen.

Det är därför ingen överraskning att vi hittar laget i botten av tabellen.

Man har dessutom ett ganska tufft spelschema framför sig med Manchester United, Crystal Palace, Everton och Arsenal och sen en möjlig avgörande match mot nedflyttning hotade West Ham.

Truppen

Saknas: Matt Targett. Möjligen Henri Lansbury

Frederic Guilbert och Danny Drinkwater tillbaka efter skador.

Håller ett extra öga på Jack Grealish vars avsaknad av mål har korrelerat med Villas dåliga form. INte ett mål på 9 matcher och bara en assist.

Möjlig XI: Nyland; Konsa, Hause, Mings, Taylor; McGinn, Luiz, Hourihane; El Ghazi, Davis, Grealish

REK

Jag tror att Liverpool vinner denna matchen komfortabelt och att man med en enastående bra offensiv gör mål tidigt. Jag spelar Liverpool halvtid/fulltid till 1,83 hos bet365. 4-0?

Spela Liverpool ht/ft på Bet365