Ryggareken om Newcastle vs Liverpool

Av
Uppdaterat: juli 26, 2020

Liverpool gästar Newcastle och vi förväntar oss en högintensiv match med samma utkomst som de flesta gånger dessa två lag spelar. Liverpool vinst. Men dock inte utan fight.

Newcastle

Newcastle kan som bäst röra sig marginellt uppåt i tabellen vid vinst. Man ligger på 13e plats och kan således koppla av. Nu spelar man för den goda sakens skull.

Det känns dock som att gubbarna i Newcastle har tappat lite motivation den sista tiden vilket har satt sitt avtryck på resultaten. 3 förluster och två oavgjorda matcher på senaste fem matcherna.

Men om vi bortser från detta så tycker vi att coach Steve Bruce gjort jobbet bra med Newcastle. Det känns som att han har hög tillit i klubben. Laget som annars har varit kända för sin stabilitet i de bakre leden har nu även hittat de offensiva fötterna under Bruce. Det har naturligtvis även lätt till att man börjat göra lite mål vilket är tacksamt för ett lag som Newcastle.

Truppen

Saknar en del defensiva nyckelspelare: Jamaal Lascelles, Fabian Schar, Isaac Hayden och Ciaran Clark.

Möjlig XI: Dubravka; Krafth, Fernandez, Rose; Manquillo, Shelvey, Bentaleb, Almiron, Ritchie; Saint-Maximin, Gayle

Liverpool

Ligamästarna Liverpool har ju såklart gått som tåget i år men på de senaste 6 ligamatcherna har man tenderar att släppa lite på defensiven. Det är märkbart både i spel och resultat där man tex. Bara lyckats hålla nollan i en match av de senaste 6 den senaste tiden.

Senast kom man från en högintensiv match mot Chelsea som slutade 5-3 till Liverpools favör. Vi fick se några spektakulära mål från Liverpools vassa offensiv men man fick även ta emot en del stryk. Kan vara en och annan bula i huvudet från matchen när man nu tar sig an Newcastle.

På bortaplan har man dock ibland haft lite problem. Bara en vinst på senaste 7 matcherna (all competitions).

Truppen

Saknar: Jordan Henderson, Joel Matip – i övrigt en frisk trupp.

Klopp har inte roterat laget särdeles mycket sen man officiellt vunnit ligan men söndagens match är ett ypperligt tillfälle att testa några av de yngre talangerna i truppen. Tror, detta till trots, att vi får se en mycket stark elva.

Möjlig XI: Alisson; Alexander-Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson; Fabinho, Keita, Oxlade-Chamberlain; Salah, Mane, Firmino

H2H

Liverpool har vunnit de fyra senaste matcherna men båda lagen har gjort mål i samtliga. Salah har stått för minst en balja i varje match.

REK

5-3 mot Chelsea. Det resultatet säger väl egentligen allt vi behöver veta. En fruktansvärt vass offensiv och en defensiv som ibland är lite shaky. Liverpool är vidare ett lag som inte kommer vika ner sig i första taget trots att titeln redan är vunnen. Här kör man ända in i kaklet och visar på den höga nivå av professionalism som klubben och lagets fans kräver när man nu har vunnit ligan för första gången på 30 år.

Newcastle har en skadedrabbad defensiv men kan mycket väl bjuda på motstånd i de främre leden. Men det kan sannerligen Liverpools dynamiska trio med göra.

Förväntar mig en Liverpool vinst och många mål och spelar därför på kombinationen Liverpool vinst och över 2 mål hos bet365 till fina 1,90. 8u.

Spela Liverpool & över 2 mål på Bet365