Ryggareken om Watford vs Southampton

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Ryggareken

Watford välkomnar Southampton till Vicarage Road på söndag väl medvetna om att en vinst kan vara ett välbehövligt tillskott till förhoppningen att få stanna kvar i englands högsta liga.

Watford

Hade man frågat Watford om dom hade varit nöjda över dagens tabellplacering innan Nigel Pearson tillsattes som tränare så hade det varit ett rungande ja. Hoppet lever. Pearson och hans gubbar plockade 13 poäng från de första 6 matcherna med nya tränaren bakom rodret. Sen dess har det gått segare och formen varit svag sen ligan återigen startade upp efter pausen. Bara 6 poäng på 9 senaste matcherna där senaste förlusten mot Burnley var säsongens lågvattenmärke. Var ganska övertygad om att Watford skulle lyckas vinna där men icke.

Även om ödet ligger i egna händer återstår en rad svåra matcher mot topplag som City, Arsenal och Chelsea. Därav blir det desto viktigare att vinna återstående “överkomliga” som denna mot Southampton.

Truppen

Skador: Gerard Deulofeu, Daryl Janmaat och Isaac Success är borta.

Förväntar mig en del ändringar i elvan efter förlusten mot Burnley.

Möjlig XI: Foster; Femenia, Cathcart, Dawson, Masina; Sarr, Doucoure, Capoue, Pereyra; Deeney, Gray

Southampton

Southampton är ett av ligans bästa bortalag vilket tydliggörs av statistiken. 62% av lagets poäng har plockats på resande fot. Det ska dock ställas i kontrast till att man har ligans sämsta hemmastatistik.

Sen ligan återupptogs har man spelat två matcher. Vann komfortabel mot Norwich med 3-0 innan man förlorade mot Arsenal med 2-0. I den sistnämnda matchen var det många som trodde på att man skulle lyckas slå ett till synes svagt Arsenal men så blev alltså inte fallet. Jack Stephens röda kort och Alex McCarthys misstag ställe till det.

Truppen:

Danny Ings har gjort 10 måls hittills. Tror det blir fler. En nyckelspelare för Southampton.

Stephens är avstängd efter rött kort senast. Han gör Moussa Djenepo sällskap som är avstängd sen tidigare.

På skadelistan hittar vi Soflane Boufal och före detta lagkaptenen Pierre-Emile Hojbjerg.

Möjlig XI: McCarthy; Valery, Vestergaard, Bednarek, Bertrand; Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond; Ings, Long

REK

Watford behöver plocka poäng och spelar hemma. Man spelar vanligtvis bra hemma på Vicarage Road och visst kommer man att gå för vinst även här. Förväntar mig att se ett anfallsinriktad Watford som går för mål. Southampton är dock ett lag som inte blir märkbart sämre på resande fot. Man är ett bra bortalag som mycket väl kan bjuda på rejält motstånd. Framförallt när det kommer till offensiven. Vi tror på en öppen match där båda respektive lag hittar kassen och spelar att båda lagen gör mål till 1,75 hos betsson. 4u.

Spela Båda lagen gör mål (blgm) på Betsson