Semifinal med en given utgång

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Jonas Weimer

Vi har kommit fram till semifinal i Carioca 1 och här möts Serie A mästarna Flamengo mot Serie C laget Volta Redonda. Vinnaren i detta möte spelar final på onsdag mot Fluminense eller Botafogo.

Spelstopp 21:00

Flamengo har kört över allt motstånd och aldrig riktigt behövt pressa sig i Cariocaslutspelet. Sedan uppehållet har man besegrat Bangu med 3-0 och nu senast 2-0 mot Boavista i onsdags. Det är tätt mellan matcherna här och medan Flamengo får hela fredag och lördag som vilodagar så har Volta endast lördag som hel vilodag efter att ha spelat natten till fredag. Dessutom gick man en mycket hårdare match. Flamengo hade 2-0 mot Boavista redan efter 50 minuter och gjorde sina fem byten hyfsat tidigt. Dessutom sparade man Gabigol efter en skavank och man kunde rotera på nästan samtliga offensiva pjäser under andra halvlek.

Till matchen mot Volta har tränare Jorge Jesus samtliga spelare tillgängliga. Och vilket lag sen. Vi snackar om ett lag som pulveriserade allt motstånd i Serie A förra säsongen och som pressade Liverpool i supercupen. Gabigol är antagligen den bästa spelaren i Sydamerika och han har hållit spelare som Bruno Henrique på bänken trots att han snittar nästan 1 mål på match. Vi får se om båda finns med imorgon, det låter som det.

Trolig startelva:

  • Diego Alves – Rafinha, Rodrigo Caio, Léo Pereira, Filipe Luís – Willian Arão, Gerson, Everton Ribeiro, Arrascaeta – Bruno Henrique och Gabigol.

Volta Redonda har gjort det bra hittills. Man slog exempelvis Fluminense med 3-0 efter uppehållet och senast slog man alltså ut Boavista med 2-1 efter sent avgörande. Matchen mot Fluminenese ser dock lite dopad ut eftersom Fluminense fick rött kort tidigt i första halvlek där. Totalt sett har man även blandat och gett lite och det är inget snack om att man går in som stora underdogs här. Det lär bli till att träna försvar för Luizinho Vieira mannar. Detta med en dags mindre vila i benen.

Analysen

Jag tror Flamengo sätter full fart från start och försöker avgöra denna match tidigt. Man har fina spelare på samtliga positioner och det här kommer bli vinst med ett par bollar tror jag. Övertygad om att man sätter 1-0 innan paus, däremot är jag inte övertygad om att man kommer ösa på i 90 minuter. Jag tror mycket väl man kan rotera och spara kraft igen för den kommande finalen. I Brasilien får man, precis som många länder i Europa infört, använda fem byten och det lär påverka utgången och tempot i andra halvlek. Jag spelar 8U på HT/FT i kombination med under 6 mål till oddset 1.72.

  • 8U Flamengo H/FT samt under 6 mål i matchen @1.72

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer

Spela Flamengo HT/FT + under 6 mål på Bet365