Solsting? Nä, 7.25 på Hossiana Boko måste testas

Av
Uppdaterat: juni 26, 2020

Åkesson

I avdelning 1 på V75 Bergsåker körs Bronsfinalen över 2140 meter. Klar och berättigad favorit just nu är Robert Berghs Vikens High Yield. Jag tror själv att hästen har en jättechans att vinna, men oddsen ligger just nu runt 1.50, vilket är ointressant. Jag har därför hittat ett mycket roligt platsspel i detta lopp, till ett skyhögt odds. 8 Hossiana Boko kommer från en enkel spetsvinst och har knallform. Tyvärr har man lottats till spår 8 och är därmed helt bortglömd i detta lopp. Just nu får vi är över 7 gånger insatsen på placering 1-3 och det måste jag bara syna.

Hossiana Boko är ett 6-årigt sto som nästan sprungit in 1 miljon. Hon tränas och körs av Jörgen Westholm. I senaste starten vann hon enkelt från ledningen, en position hon trivs allra bäst i och har tagit 8 av sina 9 segrar från. Nu blir det givetvis svårt att hitta dit från spår 8, men hästen är kusligt snabb från start och känner jag Jörgen Westholm rätt så kommer han testa. Förhoppningsvis kan komma ner på innerspår och kanske till och med få rygg på favoriten. Hästen har knallform och tränaren (som dock ofta är optimistisk) tror på henne.

Värsta motbudet och den troliga vinnaren i loppet är 4 Vikens High Yield. Hästen har sett superfin ut sedan man plockade skorna i Robert Berghs regi. Han är snabb från start och borde kunna hitta till ledningen. Från den positionen borde han bli mycket svårslagen.

Hossiana Boko kommer med knallform till detta lopp och man låter väldigt optimistiska från stallet. Hon är snabb från start och man lär testa första biten, trots spår 8. Oddsen på henne är ett antal decimaler för höga och jag måste testa. Mitt speltips i loppet blir därför 8 Hossiana Boko placering 1-3 till oddset 7.25 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson

Spela Hossiana Boko placering 1-3 på Unibet