Spelare som lämnat Premier League inför 2017/18

Av
Uppdaterat: september 23, 2017


Spelare som lämnat Premier League inför 2017/18

Efter att Chelsea vunnit Premier League 2016/17 är uppladdningen nu igång inför den kommande säsongen. Sommarfönstret för den engelska förstadivisionen är öppet mellan mitten av juni till slutet av augusti och några riktigt intressanta övergångar har redan skett. Nedan tar vi en närmare titt på vilka spelare som lämnat Premier League inför 2017/18, samt vad dessa övergångar kan ha för påverkan på lagens presentationer den kommande säsongen.

Lagens chanser att vinna Premier League efter alla övergångar

Ingen av storklubbarna har sålt någon av sina nyckelspelare till utlandet, vilket betyder att listans försäljningar inte borde påverka något av lagens odds att vinna Premier League den kommande säsongen avsevärt. Däremot är det flera försäljningar och flyttar som är på gång som skulle kunna ha stora effekter, bland annat Diego Costa och Alexis Sanchez.
Manchester United ryktades vara på gång att göra sig av med både Zlatan och målvakten David De Gea, men båda spelare kommer att representera United även denna säsong. I dagsläget är Manchester City favoriter till att vinna Premier League 2017/18 med ett odds på omkring 2.3. Även Manchester United och Chelsea står som potentiella mästare med odds på 3.0 och 6.0 respektive.

Bästa PL-spelare som lämnat ligan inför säsongen

Wojciech Szczęsny – Från Arsenal till Juventus

Den polska målvakten Wojciech Szczęsny kom till Arsenal redan som 16-åring år 2006 och var klubbens förstamålvakt mellan 2011 och 2015 innan han blev utlånad till Roma. Trots att Szczęsnys förmåga att vakta Arsenal-buren aldrig varit ifrågasatt har hans motivation kritiserats. Efter att han blev ertappad med att röka utanför omklädningsrummet efter en förlust mot Southampton 2015 hamnade han utanför Wagners startelva.
Avskedet till den engelska Londonklubben som tagit Szczęsny från juniorfotboll till Europas absoluta finrum var emotionellt och 27-åringen var tårfylld under presskonferensen när han fick frågan hur det känns att lämna Arsenal efter 11 år. Att han lämnar Arsenal kommer dock inte att påverka lagets resultat. Det är Cech som är lagets förste målvakt. Szczęsnys sista match på plan var en träningsmatch mot Singapore Selection i juli 2015.
Övergångssumman för Szczęsny hamnade på 10 miljoner pund (cirka 107,5 miljoner svenska kronor). Det återstår att se om Wojciech äntligen vinner en titel med sin nya klubb. Odds på att Juve vinner Serie A ligger i skrivande stund på låga 1.85. Vinsten i Champions League ger 15 gånger insatsen.

Juan Cuadrado – Från Chelsea till Juventus

Det är inte bara på målvaktssidan som Juventus köper nytt – under sommaren 2017 skrev även den colombianske mittfältaren Juan Cuadrado på för Torino-klubben. Cuadrado har varit utlånad till Juventus från Chelsea under de två senaste säsongerna och fick nu alltså ett kontrakt med de regerande Serie A-mästarna. Kontraktet sträcker sig till 2020 och prislappen hamnade på 20 miljoner euro, enligt en klausul som fanns i lånekontraktet.

Enes Ünal – Från Manchester City till Villarreal

Den turkiske talangen Enes Ünal har de senaste två åren tillhört Manchester City på pappret, men har inte spelat en enda tävlingsmatch för klubben. Efter en tuff utlåningssejour i Genk 2015 – 2016, med endast 1 mål på 12 spelade matcher, bröts lånekontraktet i januari 2016. Det var först när Ünal lånades ut till den holländska klubben NAC Breda som karriären på allvar började ta fart. I Breda blev det 8 mål på 11 matcher och dessutom ett hattrick i mötet med SC Telstar i april 2016.
Därefter blev Ünal utlånad till FC Twente där det blev 32 matcher och 18 mål sammanlagt.Efter succén i Nederländerna visade ett flertal storklubbar såsom Lille, Valencia och Porto intresse för den 20-årige turken, men tillslut blev det Villarreal som drog det längst strået i budgivningen. Prislappen landade på £12m, omkring 129 miljoner kronor.

Andra spelare som lämnat Premier League under sommaren 2017

Utöver de ovan nämnda finns det ett flertal andra spelare som lämnat Premier League under sommaren 2017. Några av de största övergångarna är:
Gerard Deulofeu – Från Everton till Barcelona. £10.6m
Adnan Januzaj – Från Manchester United till Real Sociedad. £9.8m
Bertrand Traoré – Från Chelsea till Lyon. £8.8m
Nolito – Från Manchester City till Sevilla. £7.9m
Lucas – Från Liverpool till Lazio. £5m