SPELTIPS 16/7 inför Östersund – Malmö: Måstematch för gästerna!

Av
Uppdaterat: juli 16, 2020

I förra veckan blev det klart att Östersund och huvudtränaren Ian Burchnall går skilda vägar. Trots att det redan var klart att Burchnall skulle lämna Östersund var det engelsmannen som ledde laget i söndagens bottenfajt mot Falkenberg. Burchnall fick avsluta sitt tränaruppdrag i Östersund på bästa sätt och norrlandsklubben besegrade Falkenberg på bortaplan med 1-0. Tre oehört viktiga poäng för Östersund som efter sju omgångar placerar sig på en 13:e plats i tabellen med sju inspelade poäng.

Ersätter engelsmannen gör Amir Azrafshan som närmast kommer från FC Djursholm i division fyra. På förhand känns tränarrekryteringen som en stor chansning för Östersund och Azrafshan får onekligen en tuff uppgift direkt när hans Östersund ställs mot Malmö. Här är Östersund såklart stora underdogs och vi tror man får det tufft. Där Östersund haft som mest problem är onekligen i offensiven. Man har i snitt gjort mindre än ett mål per match och på sina två senaste matcher mot Mjällby och Falkenberg har man endast gjort ett mål. Mot ett defensivt starkt Malmö tror vi Östersund går mållösa och klickar i att gästerna håller nollan.

Malmö som inför säsongen var stora favoriter till att vinna SM-guld har fått en svag start på säsongen. Efter sju spelade omgångar har gästerna endast spelat ihop tio poäng och inför torsdagens tillställning hittar vi skåningarna på en åttondeplats i tabellen. Närmast ställdes Malmö mot serieledande Norrköping och det var skåningarna som tog ledningen i slutet av den första halvleken. Matchen såg länge ut att sluta 1-0 och tre livsviktiga poäng för Malmö men med endast två minuter kvar av ordinarie tid kunde Norrköping genom Pontus Almqvist kvittera till 1-1. Tungt poängtapp för Malmö som har kniven mot strupen att vinna mot Östersund på torsdag.

Tittar man på Malmös senaste matcher har man varit ganska bra i defensiven. Mot Djurgården, Mjällby, Elfsborg och Norrköping har Malmö endast släppt in två mål. Där Malmö har sina problem är snarare i sin offensiva lagdel där man varit ruskigt ineffektiva. Malmö brukar dominera sina matchbilder, ha mycket boll och skapa många halvlägen men man lyckas inte riktigt hota på sista tredjedelen. Malmö kan mycket väl studsa tillbaka och vinna över Östersund med ett par bollar men just nu lockar det inte att klicka i den raka tvåan. Däremot känns Malmö fortsatt trygga i sin defensiv och vi tror det är stor chans att man håller nollan. Till ett odds som nästan dubblar insatsen satsar vi två units på att Malmö håller rent framför eget mål!