SPELTIPS 1/7 inför Norrköping – Elfsborg: Stekheta hemmalaget!

Av
Uppdaterat: juli 1, 2020

Vilken inledning det har varit för IFK Norrköping, fyra omgångar är spelade av årets Allsvenska säsong och Norrköping har vunnit samtliga. Utöver att man har vunnit matcherna har det sett oerhört bra ut framåt. Utöver tolv av tolv poäng har man även visat upp en målproduktionen utöver det vanliga, ett snitt på 3.25 mål per match talar sitt tydliga språk. Nyförvärvet Sead Haksabanovic visar att han är värd vartenda öre man spenderat på honom, 21-åringen har noterats för två mål och tre assist än så länge. Inte nog med det, Christoffer Nyman har noterats för fyra mål på de inledande omgångarna.

Spelet vi väljer att klicka under onsdagen är att IFK Norrköping axlar favoritskapet och vinner matchen. Den stora nyckeln till detta val av spel är Norrköpings fina målproduktion och att man vunnit de fyra första omgångarna. Trots att det såg lite svajigt ut mot Östersund senast och att det krävdes två sena mål innan trepoängaren var i hamn tror jag att man här är det starkare laget.

Elfsborg fick bästa tänkbara starten på årets säsong när man bortaslog Blåvitt i Västkustderbyt. Sedan dess har man spelat tre matcher i Allsvenskan, alla har slutat i ett oavgjort resultat. Utöver dessa matcher har man även hunnit med att spela en kvartsfinal i Svenska Cupen mot Häcken, där vann man med 1-2. Inför mötet med Norrköping på Östgötaporten står man inför en riktigt tuff uppgift. Elfsborg har i Allsvenskan spelat två bortamatcher där man noterats för endast ett mål totalt, inga lovande siffror inför mötet med formstarka Norrköping.

När vi summerar onsdagen efter matchen mellan Norrköping och Elfsborg tror jag vi får se bortalagets första förlust för säsongen. Norrköping är det starkare laget och de kommer att plocka hem sin femte raka seger.