SPELTIPS 17/7 inför Midtjylland – Nordsjälland: Solklart målspel!

Av
Uppdaterat: juli 17, 2020

Efter en väl genomförd säsong kunde Midtjylland säkra guldet när man besegrade FC Köpenhamn. Senast man vann var för två säsonger sedan och med tanke på de små marginalerna man missade guldet med förra året satt denna väldigt skönt för klubben. Frågan är bara hur mycket motivation man har kvar nu i de sista omgångarna? Råder såklart ingen tvekan om att vi hittar bättre kvalité i fredagens hemmalag jämfört med gästerna, men Midtjylland förlorade senaste matchen med hela 3-0 mot Århus, så frågan är hur mycket motivation man har.

Lagen har stött på varandra två gånger under året och båda gångerna har Midtjylland noterats för seger med 1-0. Något liknande att vänta här? Midtjylland har imponerat defensivt under hela säsongen samtidigt som Nordsjälland är helt ur form framåt. Tror inte att något av lagen kommer köra full fart framåt utan förväntar mig en lite segare tillställning.

Likt Midtjylland lär inte Nordsjälland ösa på framåt. Man har inget att spela för heller, man ligger sist i mästerskapsomgången och får istället lägga fokus på nästa säsong. Formen är dessutom allt annat än på topp, man har tre förluster de fyra senaste matcherna och nämnvärt är då även att man gått mållösa ur alla fyra omgångar. Hade definitivt inte förvånat om man blir nollade igen på fredag. Nordsjälland mötte Århus senast, en tillställning som slutade 0-0, mållöst. Flertalet anledningar till att rikta blicken mot underspelet alltså.

Både Midtjylland och Nordsjälland löser vårt spel i tre av de fyra senaste, ofta med god marginal. Detta i samband med det faktum att inget av lagen är i poängbehov gör saken relativt enkel – det blir ett underspel!