SPELTIPS 18/7 inför Arsenal – Manchester City: Semifinal i FA cupen!

Av
Uppdaterat: juli 18, 2020

Arsenal skall ha beröm för sin avslutande del av säsongen. Trots derbyförlusten mot Tottenham för två ligaomgångar sedan så har man höjt sig i slutet av säsongen och tagit en del poäng. Man når dock ingen Champions League-plats den här säsongen och får istället hoppas på att man går till final i FA-Cupen och har chans på titeln. Här möter man ett mycket starkt Manchester City, som inte kommer ge sig i första taget. Arsenal vann sin match mot Liverpool senast, ett bevis på att man kan slå de allra bästa, trots att motståndarlaget redan är klara ligamästare.

När Manchester City väntar så tänker vi mål i massor. 12 av de 13 senaste matcherna lagen emellan har slutat med överspelet, mycket tack vare att man är mycket fina i den offensiva tredjedelen och lite sämre i den defensiva. Likaså är det den här gången, där båda lagen kan bli straffade av sitt lite svagare försvarsspel. Speciellt Arsenal, där defensiven har varit nackdelen för laget under många matcher.

Storstjärnan och Cityikonen David Silva gör sina sista matcher i klubben. Det hade därför varit ypperligt att avsluta med en fin titel i FA Cupen och nu är man inte långt borta. Visst – Arsenal, Chelsea och Manchester United är också kvar i turneringen. Men här har Manchester City god chans att knipa en titel den här säsongen. Pep Guardiola lär vilja göra det i vilket fall, för att avsluta säsongen på ett bra sätt, efter att ha missat ligatiteln med stor marginal till Liverpool.

Manchester City är det laget som vanligt öser in mål. Speciellt mot Arsenal, där man brukar ha det hyfsat enkelt med detta. Nu väntar mötet igen och trots att vi inte erbjuds ett superodds på över 2.5 mål så klickar vi det med en hög insats. Det här blir ingen 0-0 match och inte heller en match som jag förväntar mig vara ett ställningskrig. Jag tror att båda lagen kommer gå för det här och förhandstipset är ovisst trots att Manchester City är favoriter till segern. Över 2.5 klickar vi!