SPELTIPS 19/7 inför Östersund – Häcken: Målspel klickas!

Av
Uppdaterat: juli 19, 2020

Efter att det blivit klart att Östersund och Ian Burchnall går skilda vägar presenterades Amir Azrafshan som ny huvudtränare för Norrlandsklubben. Azrafshan som närmast kommer från FC Djursholm i division fyra fick en tuff utmaning direkt när hans mannar ställdes mot guldfavoriten Malmö. På Jämtkraft Arena var det gästerna som tog ledningen genom hemvändaren Ola Toivonen och i början av den andra halvleken utökade skåningarna sin ledning när Anders Christiansen skrev sig in i målprotokollet. Trots 2-0-underläget gav inte Östersund upp och i den 71:e matchminuten kunde man också reducera genom Ludvig Fritzson. Närmare än så kom inte Östersund och Azrafshan kammade noll i sin premiärmatch.

Nya tag för Östersund på söndag när man ställs mot ytterligare en tuff motståndare i form av Häcken. Här är Östersund stora underdogs men efter en ganska bra insats mot Malmö senast ska man inte räknas bort från poäng. Om det är någonting vi lärt oss från årets säsongsinledning är att alla kan slå alla i allsvenskan. Till söndagens match väljer vi att klicka ett överspel. Mot Malmö senast kunde vi se att Östersund vågade anfalla och det gav gästerna många ytor att skapa farliga lägen på. Vi tror på en liknande matchbild mot Häcken och då kan det smälla på bägge hål. Till ett odds som dubblar insatsen tycker vi över 2.5 mål känns spelvärt!

Inför den nionde omgången av allsvenskan hittar vi gästerna Häcken på en andra plats i tabellen. En bra start på säsongen för Häcken som i fjol slutade på en sjätteplats. Närmast stod Häcken för säsongens hittills bästa insats när man fullständig körde över Elfsborg på hemmaplan. Redan efter den första halvleken hade Häcken en 2-0-ledning men det var bara början för Hisinglaget. Häcken stod för en fantastisk andra halvlek och när domaren blåste av matchen stod det hela 6-0 på resultattavlan. En oväntad 6-0-seger för Häcken som i omgången innan inte alls såg bra ut när man föll mot Mjällby med 3-1. Onekligen ett svårläst Häcken som ska bli mycket intressant att följa mot Östersund på söndag.

Häckens tre senaste matcher har slutat Hammarby (3-0, hemma), Mjällby (1–3, borta) och Elfsborg  (6-0. hemma). Ojämna prestationer men trenden med många mål kan vi vara helt säker på. Häcken som gjort tio mål på sina tre senaste matcher ska inte gå mållösa på söndag. Däremot är det långt ifrån säkert att Häcken själva lyckas hålla nollan och överspelet känns helt givet. Vi klickar att det blir över 2.5 mål – ett spel som sitter i Häckens tre senaste matcher!