SPELTIPS 20/7 inför Juventus – Lazio: Vi väljer sida!

Av
Uppdaterat: juli 20, 2020

Med fem omgångar kvar av säsongen toppar Juventus Serie A-tabellen och Turin-klubben rusar mot sin 36:e ligatitel. Med sex poäng ner till tabelltvåan är det en oerhört viktig match som väntar Juventus på måndag. Vid seger och tre poäng är titeln i praktiken helt säkrad men vid förlust flåsar Atalanta och Inter tätt bakom i tabellen. Sedan återstarten av den italienska fotbollen har Juventus blandat och gett. Juventus vann sina fyra inledande matcher men sedan dess har man endast spelat ihop ytterligare två poäng. Förlust mot Milan på bortaplan och kryss mot både Atalanta och Sassuolo.

Efter tre poängtapp tror vi Juventus samlar sig och studsar tillbaka hemma på Juventus Stadium. Tittar man på Juventus senaste matcher har laget haft sina problem i defensiven. Mot ett Lazio som inte alls imponerat i offensiven bör man kunna hålla tätt framför eget mål. I offensiv väg har Juventus trots poängtappen imponerat och fullständigt sprutat in mål. I de tre matcherna Juventus tappat poäng har man gjort hela sju mål. Vi räknar med att Juventus fortsätter ösa in mål och då ska man besegra Lazio på hemmaplan.

När Serie A återstartade efter det långa uppehållet var Lazio den största utmanaren till Juventus om ligatiteln. Sedan dess har Lazio inte alls imponerat och blivit omsprungna av både Inter och Atalanta. Sedan återstarten har Lazio endast vunnit tre av sju matcher och närmast åkte man på sitt fjärde raka poängtapp. Borta mot bottenlaget Udinese fick Lazio endast med sig en poäng i en match som slutade 0-0. I offensiv väg har Lazio haft det otroligt tufft och på sina fyra senaste matcher har man endast gjort två mål.

Tittar man på Lazios senaste matcher har man inte alls fått det att fungera och man har inte sett ut att ha någon som helst motivation. Lazio är helt klart nere i en djup formsvacka och borta mot Juventus kommer man få det riktigt tufft. Vi tror Lazio åker på sitt femte raka poängtapp och klickar i den raka hemmasegern. Insatsen blir tre units!