SPELTIPS 20/7 inför Örebro – Mjällby: Vi klickar ett målspel!

Av
Uppdaterat: juli 20, 2020

Inför den nionde omgången av allsvenskan hittar vi hemmalaget Örebro på en tolfteplats i tabellen. Prestationsmässigt har Örebro gjort det helt okej men med blott tre poäng ner till nedflyttningsplats är Närkelaget i stort behov av en seger. Närmast ställdes Örebro mot serieledarna Norrköping på bortaplan. Såklart en väldigt tuff match där Örebro var stora underdogs på förhand. Trots det stora favoritskapet på Norrköping var Örebro länge med i matchen och 0-0 höll sig enda till den 70:e minuten. I slutet av matchen visade serieledarna klass och Örebro fick tillslut se sig besegrade med 2-0. Borta mot serieledarna ska inte Örebro vara allt för missnöjda med att kamma noll och man kan ta med sig en god prestation långt in i matchen.

På måndag väntar en oerhört viktig match för Örebro när man tar emot Mjällby på hemmaplan. Vid förlust riskerar Örebro att hamna under nedflyttningsstrecket medan man vid tre poäng kan klättra flera placeringar i tabellen. Resultatmässigt känns matchen väldigt öppen och jämn men vi tror det blir en tillknäppt historia. Örebro har haft det svårt i målskyttet och på sina åtta inledande matcher har man endast gjort fem mål. Å andra sidan har man visat goda tendenser i defensiven och här kan man mycket väl hålla nollan. Vi klickar i att det blir under 2.5 mål – ett spel som sitter i sex av Örebros åtta inledande matcher.

På andra sidan planhalvan väntar Mjällby som varit ett av säsongens allra största utropstecken. Efter åtta spelade omgångar placerar sig nykomlingen på en sjätteplats i tabellen med tretton inspelade poäng. Lag två till sju i tabellen står alla på tretton poäng alltså är det endast en sämre målskillnad som skiljer Häcken från tabelltvåan Häcken. Oerhört imponerande start på säsongen för Mjällby som så sent som för två säsonger sedan spelade i division ett.

Närmast ställdes Mjällby mot nykomlingen Varberg som också imponerat under inledningen av säsongen. Trots de två nykomlingarnas topplaceringar i tabellen var inte matchen av någon sprudlande kvalité. Hård kamp matchen igenom där Varberg tillslut drog de längsta strået och vann med 1-0. Såklart tung förlust för Mjällby som får ta nya tag mot Örebro på måndag. Tabellmässigt bör Mjällby vara stora favoriter till att ta tre poäng mot Örebro men vi tror man kan få det ganska tufft. Man ställs mot ett Örebro i stort behov av poäng och på ett konstgräs Mjällby inte har särskilt stor erfarenhet från. Vi kan nog se ett Mjällby som ligger ganska lågt och är nöjda med krysset. Det blir en tillknäppt historia och under 2.5 mål klickas!