SPELTIPS 22/6 inför Bologna – Juventus: Studsar tillbaka!

Av
Uppdaterat: juni 22, 2020

Inför återstarten av den italienska fotbollen hittar vi hemmalaget Bologna på en tionde plats i tabellen. Med tolv omgångar kvar av säsongen lär man inte åk ur Serie A eller vara med och slåss om någon topplacering. Förvisso är avståndet upp till Napoli på den sista Europaplatsen endast fem poäng men i en otroligt hård konkurrens blir det svårt att slå sin in i topp sex. Formen hos Bologna pekar snarare på att man kommer dala något i tabellen. Det kan såklart ha hänt mycket under de långa uppehållet men på de tre senaste matcherna har men blott spelat ihop ett poäng. Det var hemma mot tabelljumbon Udinese man kryssade till sig ett poäng. Alltså en match man på pappret bör ha vunnit.

På måndag väntar en riktigt tuff uppgift för Bologna som i sin öppningsmatch ställs mot serieledarna Juventus. Här är hemmalaget såklart stora underdogs. Tittar vi på de senaste matcherna lagen emellan har Bologna har det otroligt svårt för Juventus. De åtta senaste matcherna lagen emellan har nämligen slutat med förlust för Bologna. Statistiken talar för att Bologna kammar noll i återstarten av Serie A, det tror vi att man gör och klickar den raka tvåan!

För första gången på flera år känns det inte helt självklart om Juventus kommer ta hem Scudetton. Inför återstaten av Serie A är Juventus serieledare men ner till tvåan Lazio skiljer det endast ett enda poäng. Formen hos den italienska storklubben är inte heller på topp som i onsdags föll mot Napoli i Coppa Italia-finalen. Däremot känns det ganska givet att man studsar tillbaka på måndag och plockar tre poäng. Positivt för Juventus är att man inför återstarten av ligaspelet spelat två cupmatcher. Det ska helt klart ses som en fördel för Juventus som fått två matcher att komma in i matchtempo. Förvisso kan man argumentera för att Juventus kan ha en del trötta ben men med den bredda trupp klubben besitter ska det inte vara något problem. Ett Juventus i matchtempo ska vinna över ett Bologna som inte spelat tävlingsmatch på flera månader.

Juventus har stått för en del mindre bra insatser i cupspelet samt Champions League. Tittar vi däremot på ligaspelet har man tre raka segrar. Med tanke på tabelläget kommer varje ligamatch vara en måstematch för Juventus. Lika så mot Bologna på måndag. Därför lär vi se ett motiverat Juventus som kraftsamlar för att plocka tre oerhört viktiga poäng. Det tror vi att man gör!