SPELTIPS 22/7 inför BK Häcken – AIK: Målspel på menyn!

Av
Uppdaterat: juli 22, 2020

Inför den tionde omgången av allsvenskan hittar vi hemmalaget Häcken på en femteplats i tabellen. Helt klart en godkänd start på säsongen för Häcken som i fjol slutade på en sjätteplats. Närmast blev det dock endast kryss för Hisinglaget när man ställdes mot bottenlaget Östersund på bortaplan. Häcken lyckades vända ett 1-0-underläge till ledning men med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid kom Östersund tillbaka och kvitterade till 2-2. Tabellmässigt en missräkning för Häcken att endast få med sig en poäng mot Östersund men att åka till Jämtland och plocka tre poäng är lättare sagt än gjort. Nya tag för Häcken på onsdag när man ställs mot AIK på hemmaplan.

I sin senate hemmamatch stod Häcken för en fantastisk insats när man krossade Elfsborg med hela 6-0. Såklart en riktigt stark insats av Häcken som är starka hemma på Bravida Arena. På sina fyra inledande hemmamatcher är Häcken obesegrade med tre segrar och ett kryss. Hemma mot AIK är Häcken favoriter och man ska ha god chans till tre poäng. Här väljer vi dock att rikta in oss på ett målspel. Häcken har fullständigt öst in mål på sistone och det tror vi fortsätter. Däremot är man långt ifrån felfria i försvarsspelet med tre insläppta mot Mjällby och två senast mot Östersund. Vi klickar i att det blir över 2.5 mål – ett spel som sitter i Häckens fyra senaste!

På andra sidan planhalvan väntar topptippade AIK som fått en svajig start på den allsvenska säsongen. Inför onsdagens tillställning hittar vi gästerna på en niondeplats i tabellen med endast tolv inspelade poäng. Med fler poäng upp till serieledande Norrköping än ner till tabelljumbon Falkenberg råder det inga tvivel om att AIK är i stort behov av en trepoängare. Närmast ställdes AIK mot Varberg på bortaplan och Solnalaget såg länge ut att plocka tre poäng. AIK hade ledningen fram till den 89:e minuten då man åkte på en straff som motståndarna nyttjade och kvitterade till 2-2.

Oerhört tungt poängtapp för AIK som har två tuffa matcher framför sig. Efter Häcken-matchen väntar nämligen Stockholmsderby mot Djurgården. Frågan är hur säkert Norling sitter på tränarposten om det blir poängtapp i de två kommande matcherna. Åter till onsdagens bortamatch mot Häcken klickar vi som sagt överspelet. Senast mot Varberg stod AIK för en svag försvarsinsats och mot Häcken kommer man få det tufft att hålla rent framför eget mål. I anfallsväg har AIK ett farligt vapen i form av glödheta anfallstalangen Paulos Abraham. Anfallaren som hämtades från Brommapojkarna inför säsongen har imponerat och gjort två mål och lika många assist på sex starter. Över 2.5 mål klickas!