SPELTIPS 25/6 inför Chelsea – Manchester City: Går inte att förbise det här oddset!

Av
Uppdaterat: juni 25, 2020

Chelsea är i nuläget på en fjärdeplats med fem poängs marginal ner till Manchester United och det är just på den platsen man vill hålla sig på för att nåt Champions League slutspelet nästa säsong. Dock finns det en stor chans att United kan knapra in tre poäng på det försprånget efter denna omgången då jag inte ser att Chelsea kan slå ett City som sett dominanta ut. Chelsea kommer givetvis vara väldigt taggade på att göra en bra match och få ett bra resultat med sig här men den stora frågan är om man faktiskt klarar det. I sin omstart slog man Aston Villa med 2-1 på bortaplan vilket inte ger några direkt positiva indikationer då det var en chansmässigt jämn match där Chelsea hade majoriteten av bollinnehavet. Man kommer till den här matchen med en hyfsat skadefri trupp där det bara är Marco Van Ginkel, Tomori och Callum Hudson-Odoi. Trots att man inte har några direkta skador så tror jag ändå att det kommer bli Citys truppbredd som blir en stor faktor här då dem kan rotera på nästan alla positioner och ändå hålla en liknande nivå, det kan inte Chelsea.

Ligatiteln är ganska långt borta för Manchester Citys del den här säsongen då avståndet upp till Liverpool är för stort. Visst, det är möjligt i teorin att dem kan gå om men det kommer mest troligt inte att hända. Däremot finns det både FA-cupen och Champions League att se framemot för Citys del när och om de återupptas som vanligt. Deras Champions League resa den här säsongen ser oerhört lovande ut med tanke på att man har med sig ett 2-1 resultat mot Real Madrid på Santiago Bernabeu där Sergio Ramos dessutom blev utvisad i slutminuterna. Trots att ligatiteln i princip är förlorad den här säsongen så har det inte sett ut som att City har tappat motivationen att spela fotboll. I omstarten för deras del så slog man Arsenal med komfortabla 3-0 och nu senaste slog man Burnley med hela 5-0. I matchen mot Burnley hade man 13 avslut och ett bollinnehav på 72% efter 90 minuter.

Mot Chelsea som man haft det ganska lätt mot den senaste tiden så tror jag man kommer gå in och städa av dem också utan problem. Oddset 1.82 tackar och bockar vi för.