SPELTIPS 25/6 inför Southampton – Arsenal: Överspelet på hörnmarknaden!

Av
Uppdaterat: juni 25, 2020

Under torsdagen riktar vi blickarna mot St Mary’s Stadium för mötet mellan Southampton och Arsenal. En match som är oerhört svårtippad på förhand, de båda lagen har blandat och gett väldigt mycket under den gångna säsongen. Sedan omstarten av ligan har hemmalaget endast hunnit med att spela en match, det blev en 3-0-vinst på bortaplan mot Norwich. Danny Ings var inblandad i de första två målen, först gjorde han 0-1 för att sedan assistera Stuart Armstrong som gjorde 0-2. Engelsmannen har nu gjort 15 mål denna säsong och ligger på en femteplats i skytteligan. I skrivande stund har man hela tio poäng ner till bottenstriden och det ska krävas mycket för att man ska bli inblandade i denna under avslutningen av säsongen.

I och med att denna match kan sluta hur som helst väljer vi att fokusera på marknaden för hörnor. Spelet vi väljer är att det blir över nio hörnor, ett oerhört spelvärt odds sett till statistiken. När Southampton spelar blir det i snitt 11.47 hörnor per match, när Arsenal spelar blir det i snitt 12.13 hörnor per match. Med dessa snitt i åtanke och att spelet satt i senaste två mötena måste detta spel testas.

Som rubriken lyder, i Arsenals läger är det nu tufft för Mikel Arteta. Inte nog med att man har förlorat de två första omgångarna sedan omstartern av ligan, som grädde på moset är det en väldigt tunn trupp på grund av många skador. Sokratis, Torreira, Chambers, Martinelli och Xhaka har vi sedan ett tag tillbaka hittat på denna lista. Lägg nu även till Leno som skadade sig i senaste matchen mot Brighton och förväntas bli borta i upp till sex veckor. Utöver detta behöver man klara sig utan David Luiz i torsdagens match. Efter hur den brasilianska försvararen presterade mot Manchester City kanske det inte är ett jättestort avbräck, jag låter det vara osagt…

Inför avslutningen av säsongen kommer det krävas mycket av den arnrika klubben Arsenal för att man ska nå upp till Europaplatserna. I skrivande stund har man sex poäng upp till femteplatsen som innebär spel ute i Europa nästa säsong. Tuffa matcher väntar i de avslutande åtta omgångarna och alla poäng som står på spel kommer att vara oerhört viktiga. Om man reser hem till London med tre poäng, en poäng eller noll poäng är på förhand extremt svårt att spekulera i. Därav håller vi tummarna för att det blir över nio hörnor på St Mary’s Stadium under torsdagen.