SPELTIPS 28/6 inför Degerfors – Norrby: Spelet känns givet!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Degerfors fick en flygande start på säsongen när man i sin premiär fullständigt körde över Brage på hemmaplan. Redan efter 28 minuter hade Degerfors ledningen med 3-0 efter mål av Villiam Dahlström, Johan Bertilsson och Victor Kaj Edvardsen. Efter Degerfors rivstart smällde det ytterligare två gånger och matchen slutade tillslut 4-1 till Degerfors. Stark insats av Degerfors mot Brage som i fjol hamnade trea i superettan. I den andra omgången ställdes Degerfors på bortaplan mot Västerås. Efter att i den första halvleken vänt underläge till 1-2 såg Degerfors länge ut att ta sin andra raka trepoängare. Västerås ville dock annat och i den 92:e minuten kom kvitteringen vilket innebär 2-2 och delad poäng. Såklart tungt poängtapp för Degerfors men att stå på fyra poäng efter att ha mött Brage och Västerås är helt klart en bra inledning på säsongen.

På sina två inledande matcher har Degerfors fullständigt sprutat in mål. Det har man även gjort under försäsongen. Under försäsongen spelade man fem träningsmatcher i samtliga gjorde man mål. Fortsätter Degerfors på den ingångna vägen kan man vara en bubblare till en topplacering. Samtidigt har man inte varit helt självklara i sin defensiv där man senast släppte in två mål mot Västerås. Vi tror att den målrika trenden lever vidare och klickar att det ska bli över 2.5 mål. Det är ett spel som sitter i sju av Degerfors åtta senaste matcher!

Inför den tredje omgången av superettan står gästande Norrby på tre inspelade poäng. I sin premiär ställdes Norrby borta mot Öster. I en match som länge var mållös och såg ut att gå mot delad poäng smällde det snabbt och Norrby föll tillslut med 2-1. Då det var Norrby som tog ledningen i den 77:e minuten var det såklart stor besvikelse i Boråslaget efter slutsignalen. Norrby lyckades ladda om krafterna till den andra omgången och på hemmaplan krossade man GAIS med 3-0. Norrbys Dardan Rexhepi som blev inbytt i den 64:e minuten visade klass när han på sex minuter gjorde två stycken mål. Vi räknar med att Rexhepi som slog igenom i Malmö för ett par år sedan startar på söndag!

Överspelet som klickas sitter i både Degerfors och Norrbys två inledande matcher. Alltså känns det helt givet! Lagen ställdes även mot varandra på försäsongen och då drog Degerfors de längsta strået och vann med 2-1. Vi väntar oss ett liknande resultat på söndag och lägger tre units på att det bli över 2.5 mål!