SPELTIPS 28/6 inför GAIS – Brage: Oddset lockar!

Av
Uppdaterat: juni 28, 2020

Inför årets upplaga av superettan var GAIS som i fjol slutade på en tolfteplats tippade att åter hamna långt ner i tabellen. Därför var det lite av en överraskning när GAIS i sin premiär plockade tre pinnar mot favorittippade Jönköping. I premiärmatchen spelade GAIS en defensiv fotboll där man lät motståndarna ha mycket boll och styra matchen. Taktiken innebär att Jönköping kom till fler offensiva lägen och skapade fler hörnor än GAIS. Göteborgarna skapade endast två hörnor medan Jönköping skapade ytterligare tre. När GAIS tar emot ett favorittippat Brage på söndag tror vi man åter komma spela med ett lågt försvar och låta motståndarna ha mycket av bollinnehavet. Då tror vi att man åter skapar mindre hörnor än motståndarna.

I den andra omgången av superettan stod GAIS för en svagare insats när man föll borta mot Norrby med 3-0. I matchen mot Norrby skapade man åter färre hörnor än sina motståndare. GAIS skapade för andra matchen i rad bara två hörnor. Att på två matcher endast skapa fyra hörnor totalt är såklart väldigt lite. Vi tror trenden lever vidare och klickar att GAIS får färre hörnor än Brage!

I fjol hade Brage en fantastisk säsong och slutade på en tredjeplats i superettan. En tredjeplats som innebar att man fick chansen att kvala upp till allsvenskan. I kvalspelet blev Kalmar numret för stort och Brage spelar superettan i år igen. Inför årets säsong har många tippat Brage att åter hamna högt upp i tabellen och slåss om platserna till allsvenskan. Säsongen har dock startat allt annat än bra för Brage. Efter två spelade matcher står man fortsatt på noll poäng. I sin premiär blev man fullständigt överkörda av Degerfors på bortaplan. När domaren blåste av matchen stod det 4-1 till Degerfors på resultattavlan. Efter den usla premiärmatchen stod Brage för en bättre prestation senast mot Sundsvall men man föll tillslut med 2-1. Om Brage ska vara med och slåss i toppen av tabellen måste man vinna mot GAIS på söndag.

På sina två inledande matcher har Brage skapat totalt nio hörnor. Det är fem fler än vad GAIS skapat på sina två inledande matcher. Vi förväntar oss att Brage styr matchbilden på söndag och då känns det ganska givet att man ska skapa fler hörnor. Till ett odds som mer än dubblar insatsen känns spelet helt givet. När lagen ställdes mot varandra senast skapade Brage 15 hörnor medan GAIS inte skapade en enda. Det är ett facit vi hoppas upprepas på söndag!