SPELTIPS 28/6 inför Ljungskile – Trelleborg: Nätrassel i båda burarna?

Av
Uppdaterat: juni 27, 2020

Ljungskile står förvisso på noll poäng men det är två helt okej insatser som laget har stått för och man står verkligen på tur för att ta poäng. Lite enklare motstånd nu när Trelleborg kommer på besök, framförallt i jämförelse med senaste matchen mot Jönköping Södra som är en favorit till allsvenskt avancemang. Mål bör Ljungskile kunna göra, men kommer man kunna hålla tätt? Jag tvekar, då laget har släppt in fem mål hittills och lät Örgryte göra tre i premiären.

Vårt spel har man dock löst i båda matcherna så här långt och tre mål på två matcher är inget dåligt facit. Offensiven med främst yttrarna Brannefalk och Petterson skapar lägen varje match och inte minst i matchen mot just Örgryte skapade man mer offensivt än motståndarna. Båda centrala anfallarna Westermark och Beqaj har gjort mål och kommer behöva hålla uppe målsnittet för att vårt spel ska hitta rätt här. Defensivt ser det sämre ut, hittills har man släppt till 8 skott mot sitt eget mål, varav fem alltså har gått in. Motståndarna tillåts skapa för bra lägen och kan Trelleborg förvalta ett läge här ligger spelet bra till.

Trelleborg har inlett mer målsnålt och har två raka 1-0 matcher bakom sig, en vinst och en förlust. På bortaplan kom dock det mål man mäktat med den här säsongen. Stark seger i premiären på bortaplan mot Halmstad och kunde man slå hallänningarna så åker man till Ljungskile med hopp om tre poäng. Defensiven är ramstark, något som dock inte har stoppat Ljungskile hittills.

Trelleborg bör också ha goda möjligheter att sätta minst en boll i den här matchen. Väljer man ett lite defensivare upplägg kommer kontringslägen att dyka upp och då kan extra ytor komma för spetsvärvningen Måns Söderqvist som är den som ska göra målen den här säsongen. Mattias Håkansson gjorde det i premiären, vad kan han göra denna gång?