SPELTIPS 29/6 inför Crystal Palace – Burnley: Måndagsmatch i Premier League!

Av
Uppdaterat: juni 29, 2020

Inför måndagens tillställning hittar vi hemmalaget Crystal Palace på en 10:e plats i tabellen. Med häng på Europaplatserna har man än så länge haft en lyckosam säsong. I alla fall poängmässigt. Under Roy Hodgson har Crystal Palace spelat en väldigt defensiv fotboll och den har inte alltid varit den mest underhållande att kolla på. Närmast mot Liverpool stod Crystal Palace väldigt lågt och man hade varken ett skott på mål eller en enda bollkontakt i motståndarnas straffområde. Trots Crystal Palace defensiva spelidé lyckades man inte hålla undan och förlorade mot Liverpool med hela 4-0.

Nya tag för Crystal Palace på måndag när man välkomnar Burnley till Selhurst Park. På förhand känns matchen mellan lagen som står på exakt samma poäng väldigt jämn. Här tror vi inte att siffrorna rinner iväg. Tittar vi på Crystal Palace matcher innan storförlusten mot Liverpool var man otroligt solida i sin defensiv. Crystal Palace släppte inte in ett enda mål på fyra matcher – det är ruskigt starka papper. Här ligger underspelet nära till hands och vi klickar i att det ska bli under 2.5 mål!

På andra sidan planhalvan väntar tabellelvan Burnley. Gästerna står på samma poäng som Crystal Palace men i och med en sämre målskillnad är man en placering bakom i tabellen. Närmast plockade Burnley tre poäng hemma mot Watford. Matchen såg länge ut att sluta 0-0 men i den 73:e minuten gjorde Jay Rodriguez 1-0 vilket sedermera blev slutresultatet. Skön trepoängare för Burnley som fick hålla nollan efter att i omgången tidigare blivit fullständigt överkörda av Manchester City. I offensiv väg är Burnley inne i lite av en måltorka med endast två gjorda mål på sina fyra senaste matcher. På måndag mot ett defensivt starkt Crystal Palace känns det inte som att Burnley kommer få igång målskyttet.

I defensiv väg är Burnley rätt starka och i tre av sina fem senaste matcher har man lyckats hålla nollan. Mot Crystal Palace har man stora chanser att hålla nollan i ytterligare en match. På förhand känns 0-0 mellan Crystal Palace och Burnley som ett rimligt resultat. Vi tycker underspelet känns givet och klickar i att det ska bli under 2.5 mål – ett spel som sitter i tre av Burnleys fyra senaste matcher.