SPELTIPS 29/6 inför Getafe – Real Sociedad: Överspelet synas!

Av
Uppdaterat: juni 29, 2020

Måndagen är kommen och en spännande match i La Liga står på schemat. Det är tabellfemman Getafe som tar emot Alexander Isaks Real Sociedad. Det är två lag som kämpar om Europa League platserna tillsammans med flera andra klubbar. Just nu sitter Getafe i förarsätet med deras 49 inspelade poäng vilket resulterat till en femteplats för stunden.

Getafe har vuxit rejält som klubb under de närmaste säsongerna. De stod för en väldigt stark fjolårssäsong där de slutade på en femteplats i tabellen. Laget har fortsatt på samma spår den här säsongen och varit oerhört svårslagna under stora delar. Framgången är till största delen tack vare deras solida försvarsspel. Getafe har släppt in endast 29 mål den här säsongen, till och med serieledarna Barcelona har släppt in fler. Men undertecknad anser att värdet är alldeles för högt på över 1.5 mål inför måndagen. Spelet har nämligen suttit i tre av deras fyra ligamatcher efter uppehållet.

Gästerna Real Sociedad besitter en allt mer namnkunnig spelartrupp än hemmalaget. Där hittar vi skandinaverna Alexander Isak och Martin Ödegaard som tagit stora kliv under säsongen. Men trots spelarutvecklingen har resultaten uteblivit under den närmaste tiden. Real Sociedad har verkligen inte hittat rätt efter det långa upphållet.

Real Sociedad har hunnit med fyra ligamatcher efter uppehållet. Det har slutat med tre förluster och en oavgjord, ett facit som är horribelt för ett lag som vill befinna sig i toppen. Det gäller för gästerna att hitta tillbaka till deras fina anfallsspel som de visade upp innan uppehållet. Mycket ansvar vilar på Alexander Isak och Willian Jose att bryta det negativa mönstret. Nu väntar en stentuff bortamatch mot starka Getafe och viktiga poäng står på spel. Real Sociedad har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher!