SPELTIPS 29/6 inför Varberg – Falkenberg: Viktiga poäng på spel!

Av
Uppdaterat: juni 29, 2020

Varberg fortsätter överraska en del under inledningen av säsongen. Nu står man på fyra poäng efter tre omgångar, där vinsten kom mot Helsingborg och krysset mot Malmö FF. Sen skall man inte glömma av att man var nära poäng mot IFK Göteborg också, men fick ge sig i sista stund. Ja, Varbergs inledning är imponerade och överraskande bra hittills. Nu väntar ett lägre rankat lag, Falkenberg, som man dessutom aldrig har slagit inom de senaste åren (6 matcherna).

Varbergs anfallsspel har varit effektivt och det är lite därför poängen har kommit. Får man samma utdelning den här gången, så kan jag lova att man kniper segern på Påskbergsvallen i soliga Varberg. Det här blir första gången lagen möts i Allsvenskan och vi kan räkna med en match där poängen är mycket viktiga för båda lagen, vilket lär innebära mycket kämpaglöd. Dagsformen säger sitt och Varberg löser vinsten, eller åtminstone krysset.

Falkenberg jagar formen. Senast åkte man ur Svenska Cupen mot Mjällby, efter att ha spelat med en man mindre i stora delar av matchen. Det blev för tufft och man får istället lägga fokuset på att försöka säkra kontraktet den här säsongen. Inledningen är inget att hurra över, trots att man faktiskt vann den andra matchen för säsongen och kryssade premiären. Sedan dess har det gått tyngre och man har förlorat de två senaste matcherna. Kalmar i Allsvenskan och Mjällby i cupen har blivit för hårda nötter att knäcka för västkustlaget.

Det här blir en utmaning för Falkenberg och ett bra bevis på vart man står den här säsongen. Varberg har imponerat och är i god form, kan Falkenberg knäcka detta? Eller är det dagsformen som avgör det här mötet? Det återstår att se, jag tror åtminstone att hemmalaget lyckas lösa en pinne, men hemmasegern är nära och därför klickas Varberg (insatsen tillbaka vid oavgjort) i.