SPELTIPS 29/7 inför Västerås SK – Halmstads BK: Målspel på agendan!

Av
Uppdaterat: juli 29, 2020

Inför den nionde omgången av superettan hittar vi hemmalaget Västerås på en elfteplats i tabellen. Långt ifrån en succé men inte heller en katastrofstart för Västerås som i fjol slutade på en tiondeplats. Kanske mer oroväckande än tabellplaceringen för Västerås är att man närmast åkte på sin andra raka förlust. Hemma mot Norrby var det Västerås som tog ledningen tidigt i matchen men redan i halvtid hade gästerna kvitterat två gånger om. 2-1 i paus när lagen gick på halvtidsvila vilket sedermera också blev slutresultatet. Västerås har nu släppt in fyra mål på sina två senaste matcher och det är såklart en dyster trend man behöver bryta.

Nya tag för Västerås på onsdag när man ställs mot tabelltvåan Halmstad. Såklart en riktigt tuff match men här ska inte Västerås ge upp på förhand. Gästerna kommer närmast från förlust mot nykomlingen Akropolis och hemma på Solid Park Arena ska Västerås ha chans på poäng. Till onsdagens match väljer vi att klicka ett överspel. Västerås har som sagt släppt in en del mål på sistone och mot Halmstad kan det smälla rejält. Över 2.5 mål sitter i fyra av Västerås fem senaste matcher och vi tror på en ny målrik tillställning på onsdag!

På andra sidan planhalvan väntar tabelltvåan Halmstad som öser på mot avancemang till allsvenskan. Närmast blev det däremot en oväntad förlust för Halmstad när man föll mot nykomlingen Akropolis på hemmaplan. I en svängig match med stor Halmstad-dominans var det tillslut Akropolis som fick det sista ordet när man kunde sätta dit 3-2 och avgöra på tilläggstid. Det ska bli intressant och se hur Halmstad reagerar på förlusten och om laget är på väg ner i en formsvacka eller om det endast var ett hack i kurvan.

Halmstad som tidigare under säsongen varit solida i sin defensiv har på sina två senaste matcher släppt in fyra mål mot jumbon Eskilstuna och nykomlingen Akropolis. Borta mot Västerås är det långt ifrån säkert om man lyckas hålla rent framför eget mål. Däremot räknar vi med att Halmstad själva gör något eller några mål på Västerås. Halmstad är kanske superettans bästa lag och efter förlusten senast är man i behov av en bra insats och tre poäng. Vi räknar med ett ganska offensivt Halmstad på måljakt!