SPELTIPS 31/7 inför PSG – Lyon: Går för trippeln!

Av
Uppdaterat: juli 31, 2020

I Frankrike tog man ett annorlunda beslut huruvida säsongen skulle fortgå eller inte i den inhemska ligan. Trots att det återstod tio omgångar tilldelades PSG titeln som då hade tolv poäng ner till Marseille på andraplatsen. Något annat som är unikt i Frankrike just nu är att man faktiskt tillåter publik. Under fredagens final kommer 5000 lyckliga supportrar att få se drabbningen på plats.

PSG kommer inför mötet med två säkrade titlar denna säsong, man har vunnit Ligue 1 och franska cupen. I och med detta går man för att säkra tredje titeln denna säsong när Lyon står för motståndet. Utöver detta är man även kvar i Champions League och även där finns det goda chanser på ytterliggare en titel men första fokuset ligger på trippeln. Under den senaste tiden har PSG fått nöja sig att spela träningsmatcher och en final i franska cupen, totalt har man spelat fyra matcher i juli där alla har slutat i seger.  Trots att PSG tvingas klara sig utan Mbappe i finalen har man andra fina offensiva kvalitéer i bland annat Icardi, Di Maria och Neymar. Den sistnämnde har noterats för sju mål på de senaste sex matcherna.

Lyon kommer till denna final efter en säsong man gärna vill lägga bakom sig omgående. Efter en rent ut sagt dålig säsong slutade man på en sjundeplats, fixstjärnan Depay har varit skadad stora delar av säsongen vilket visat sig vara ett stort avbräck. Holländaren har tagit sig tillbaka från skadan och har spelat i de senaste träningsmatcherna Lyon spelat. Men oavsett om Depay spelat eller inte har man under det senaste haft det väldigt svårt mot PSG, tre raka förluster är en dyster statistik sett ur Lyons perspektiv.

Spelet vi väljer att klicka under fredagen är att PSG vinner matchen, högst odds i skrivande stund hittas hos Unibet. Det finns flera aspekter som gör att undertecknad tycker detta spel har ett bra värde i sig. Bland annat hur svårt Lyon haft för PSG det senaste men även vilken skillnad det är på de två lagen, PSG har både en bredare och tyngre trupp. Thomas Tuchel och hans mannar kommer att bli numret för stort. PSG med Neymar i spetsen grejar trippeln under fredagen!