SPELTIPS 5/7 inför Southampton – Manchester City: Hörnspelet synas!

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Southampton har kommit igång de senaste omgångarna av Premier League och är inte i riskgrupp för att åka ur högsta ligan. Lagen under är för långt bakom för att Southampton ska behöva blanda sig i bottenstriden. Motståndet för kvällen står tuffa Manchester City och jag tror hemmalaget kommer försöka rotera lite spelare här som man vill spara till viktigare matcher och framförallt inte riskera skada på.

Ett exempel är skyttekungen Danny Ings som jag inte tror spelar hela den här matchen, skulle till och med vilja påstå att risken för att han bänkas är stor. Kan vi få rotation också på försvarsplatserna kan det leda till att man vill ta det säkra före det osäkra och inte riskera att skapa målchanser för motståndarna. Senast man mötte Manchester City var så verkligen fallet. Där City tilläts skapa hela 17 (!) hörnor.

Det är alltså sju hörnor Manchester City behöver skapa i den här matchen för att spelet ska hitta hem. Som tidigare nämnt skapade man alltså 17 hörnor senast man mötte Southampton, förvisso tidigt på säsongen. Men snittet den här säsongen är nästan åtta hörnor per match. Snittet på bortaplan ligger också det på över sju hörnor per match och då har man mött betydligt tuffare motstånd än vad man ställs mot i den här matchen. Andraplatsen ska man också behålla och segern bör man kunna räkna hem.

Ser man till vilka spelare som kommer starta så blir det troligen både Riyad Mahrez och Gabriel Jesus som kommer starta offensivt. Två spelare som gillar att utmana och som gillar att ta många avslut, förhoppningsvis kan något räddas ut av målvakten eller ta på en försvarare och ut till hörna. Kan det dessutom bli start för Raheem Sterling på andra kanten har mycket av spelet vunnits.