SPELTIPS 6/7 inför Djurgården – Helsingborg: Specialspel klickas!

Av
Uppdaterat: juli 6, 2020

De regerande mästarna Djurgården inledde den allsvenska säsongen svagt och efter tre spelade omgångar hade man redan förlorat två matcher. I den fjärde omgången var Djurgården pressade att vinna hemma mot Kalmar. Djurgården lyckades leverera under press och körde fullständigt över smålänningarna. Efter en flygande start med tre mål på tio minuter vann tillslut Djurgården med hela 5-0. Efter den imponerande insatsen mot Kalmar väntade en tuff bortamatch mot Malmö för Djurgården. I en bra och jämn fotbollsmatch drog tillslut Malmö de längsta strået och besegrade Djurgården med 1-0. Trots förlust och noll inspelade poäng för Djurgården bör man vara rätt nöjda. Djurgården stod upp bra och gjorde kanske sin bästa match för säsongen hittills.

Två bra insatser på raken för Djurgården som är stora favoriter när man tar emot Helsingborg på måndag. Vi tror Djurgården lever upp till favoritskapet och plockar tre viktiga poäng. Utöver den raka ettan klickar vi även att Djurgården ska hålla nollan. Både mot Kalmar och Malmö såg Djurgården stabila ut i försvaret och mot ett offensivt svagt Helsingborg bör man hålla nollan. Vi klickar specialspelet till ett odds som mer än dubblar insatsen!

Inför måndagens tillställning hittar vi gästande Helsingborg längst ner i tabellen. På fem matcher har Helsingborg endast plockat en poäng, släppt in nio mål och inte gjort ett enda mål. Det råder inga tvivel om att Helsingborg är säsongens första krislag. Närmast ställdes Helsingborg mot nykomlingen Mjällby på hemmaplan. En match där skåningarna måste plocka poäng om man inte ska åka ur serien. Helsingborg hade en del lägen att bryta sin måltorka och man såg något bättre ut i försvarsspelet men Mjällby var det bättre laget och vann tillslut rättvist med 1-0. Oerhört tung förlust för Helsingborg som verkligen inte kan göra mål just nu. Om Helsingborg ska spela allsvensk fotboll nästa säsong måste en förändring ske. Frågan är hur länge Olof Mellberg sitter säkert på tränarposten.

Oavsett vilken förändring som sker i Helsingborg kommer man få det tufft mot Djurgården på måndag. Man möter de regerande mästarna som har en uppåtgående trend på bortaplan. Det är inte heller mot Djurgården på bortaplan som Helsingborg ska ta sina poäng för att hänga kvar i allsvenskan. Det ska man göra mot botten- och mittenlagen hemma på Olympia. Vi tror att Helsingborg åker på ännu en förlust och inte lyckas bryta sin måltorka. Senast lagen ställdes mot varandra vann Djurgården med 2-0. Vi väntar oss ett liknande resultat på måndag!