SPELTIPS 6/7 inför Östersund – Mjällby: Dubbelchansen klickas!

Av
Uppdaterat: juli 6, 2020

Vi håller ett extra öga på Allsvenskan och närmare bestämt mötet mellan Östersund mot Mjällby. Det är två lag som experterna har tippat i botten av tabellen. Detta med all rätt eftersom att Mjällby är nykomlingar och all cirkus som varit kring Östersund den närmaste tiden.

Östersunds FK klarade elitlicensen tack vare löftet från en utländsk investerare och tuffa besparingsåtgärder. Den ekonomiskt sargade klubben hoppas på ett betydligt bättre år än förra säsongen. Hemmalaget har däremot inte fått någon kanonstart, efter fem omgångar befinner sig laget på en 15:e plats med fyra inspelade poäng. Deras facit lyder en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det mesta fokuset ligger utanför plan när man pratar om Östersund, men på planen anser vi att Östersund inte alls hittat ett samspelt fotbollslag än så länge. Mjällby känns som det starkare laget inför måndagen.

Mjällby har stått för en makalös resa upp i det svenska seriesystemet. År 2018 spelade laget i Division 1 och stod för en stark säsong vilket belönades med en uppflyttning. Väl uppe i Superettan visade Mjällby att nivåskillnaden var inget som påverkade dem, nykomlingen chockade hela Superettan när de motbevisade alla som tippade laget i botten. Mjällby var totalt orädda och vann hela Superettan som nykomling, en makalös bedrift.

Nu spelar alltså klubben i Allsvenskan och såhär långt har laget klarat sig bra. Mjällby har redan tagit några blytunga segrar efter fem omgångar. De mäktade med en grym 2-1 seger över topptippade Hammarby för någon vecka sedan, Hammarby hade visserligen en man utvisad men Mjällby visade fortfarande en tyngd i anfallsspelet som är svår att stoppa. I skrivande stund hittas gästerna på en tionde plats i tabellen med sju inspelade poäng. De kommer senast ifrån en 0-1 seger över Helsingborg, vi tror på minst en poäng mot ÖFK!