SPELTIPS 6/7 inför Tottenham – Everton: Målspelet!

Av
Uppdaterat: juli 6, 2020

Tottenham fortsätter jaga europaplatserna men det går segt framåt. Kryss, vinst och förlust har det blivit i de tre matcher man hunnit spela sedan återstarten, ett svagt facit med tanke på att det enda riktigt tuffa motståndet varit Manchester United. Nu senast åkte man på stryk mot ett formsvagt Sheffield United med 3-1, sjunde förlusten under Mourinho. Man har blandat och gett väldigt mycket under sin nya tränare och den offensiva fotboll Mourinho har börjat spela har ofta resulterat i mål åt båda håll.

Faktum är att Tottenham löst BLGM-spelet flest gånger av alla lag i Premier League, 22 av 32 matcher. Trots den svajiga formen har jag väldigt, väldigt svårt att se Tottenham gå mållösa ur mötet, Everton har det alltjämt väldigt tufft mot de så kallade “big six” och dessutom har Harry Kane hittat målformen inför mötet med två fullträffar de två senaste matcherna.

Everton har visat upp finfin form sedan återstarten, då man först inledde med kryss mot Liverpool för att sedan besegra såväl Norwich som Leicester. Ancelotti och hans manskap placerar sig på en elfteplats för tillfället men har goda chanser till att avsluta fint med tanke på spelschemat. Ett formstarkt Everton här alltså, mot ett svajigt Tottenham. Med senaste vinsten i bagaget råder det ingen tvekan om att man ska producera framåt.

Europaplatser är fortfarande en möjlighet för båda lagen, men då måste man framåt. Räknar med en fartfylld historia under måndagen. Ser vi till inbördes möten kan vi konstatera att spelet sitter i tre raka matcher. Senast, nu i höstas, spelade man 1-1 och innan dess har vi fått se resultat som 2-2 och 6-2.