Speltips AIK – Falkenberg 5/7: Drömodds på hemmalaget

Av
Uppdaterat: juli 5, 2020

Unibet dukar upp ett otroligt odds på AIK i mötet mot bottentippade Falkenberg. Det utnyttjar givetvis vi.

Twitter Facebook

En ordentlig missräkning från AIK:s sida i torsdags när mötet mot Göteborg resulterade i noll poäng. Ny formation och taktik förvisso, det är ett annorlunda AIK vi bevittnar i år men den intressanta frågan är givetvis hur länge fansen har tålamod. Det har riktats skarp kritik mot laget redan.

AIK står alltså bara på sju poäng, fem omgångar in i seriespelet vilket betyder att man har följande resultatrad; 2-1-2, 7-7. Det är givetvis inte tillräckligt bra men man kan åtminstone glädjas av det faktum att de andra storklubbarna heller inte presterat. AIK har bara två pinnar upp till MalmöFF och andraplatsen, det är egentligen bara Norrköping som spänt musklerna här under inledningen. Så AIK är trots allt fortsatt med.

Att AIK halkar efter ordentligt är därför ett scenario vi utesluter, nu har man förvisso ett väldigt ungt lag med lirare som Abraham, Strannegard och Tihi, och möjligtvis minskar det deras chanser till att utmana om guldet, men hela kollektivet kommer att komma igång. Det är vi övertygade om. Detsamma gäller lag som Djurgården, Malmö och Hammarby. Coronaviruset har trots allt ställt till det i förberedelserna för samtliga klubbar.

Generöst motstånd

Falkenberg är på alla sätt och vis ett drömmotstånd för egentligen samtliga klubbar i den här serien, de tillsammans med Östersund, Varberg (längre fram) och HIF är snäppet mindre än samtliga klubbar och vi har därför väldigt svårt att se att AIK ska tappa poäng mot västkustlaget.

Falkenberg skrapade förvisso ihop fyra poäng på dem två inledande omgångarna, men sedan dess har det alltså bara blivit förluster. Fyra raka nederlag har man inför söndagens möte och senast föll man dessutom mot Sirius på hemmaplan. Det är trots allt i dem matcherna som Falkenberg behöver plocka poäng, annars blir det här en väldigt jobbig säsong för deras del. Vilket det givetvis kommer att bli oavsett. Kvalplatsen är alltså redan ett faktum.

Oavsett hur vi än vrider och vänder på det så går det inte att bortse från att det här mötet osar klasskillnad, AIK bör vara steget större här och bör besegra Falkenberg med minst två baljor i vår bok. Därför kommer vi också att syna asianmarknaden.

AIK (-1.25 asian handicap) blir alltså vårt speltips från Friends, till otroliga 2.23 gånger insatsen hos spelbolaget Unibet. Fantastiskt värde!