Speltips Arsenal – Liverpool 15/7: Sista chansen för Arsenal

Av
Uppdaterat: juli 15, 2020

Arsenal har fyra pinnar upp till sjundeplatsen med tre omgångar kvar att spela. En trea mot Liverpool är ett måste.

Twitter Facebook

Förlusten mot Tottenham har rört till det ordentligt för Arsenal, noll poäng innebär att laget nu placerar sig först på en niondeplats i tabellen, med fyra poäng upp till Sheffield United, som i nuläget alltså har kvalplatsen till Europa League intakt. Med tre omgångar kvar att spela ser det därför väldigt mörkt ut för Artetas lagbygge, en seger är därför ett måste mot Liverpool på onsdag.

Men det är som bekant tuffaste möjliga motstånd som väntar för Arsenals del, Liverpool har förvisso redan säkrat sin ligatitel, men det finns fortsatt ett attraktivt rekord att spela för, Manchester Citys poängrekord från säsongen 17/18. Då lyckades City skrapa ihop 100 poäng, Liverpool står på 93 och kan landa på 102. Detta är givetvis en morot för spelarna.

Därför råder det heller inga som helst tvivel om att Liverpool är favoriter till att vinna här på Emirates Stadium, detta trots att man inte varit självklara i sina senaste insatser – kryss mot Burnley senast och storförlust mot Manchester City för två veckor sedan. Liverpool är i grund och botten det bättre laget och lär triggas igång av det faktum att det trots allt är Arsenal som står på andra sidan – ett Arsenal som dessutom inte besegrat Liverpool sedan 2015.

Målgaranti?

Kvalitén och historiken talar som sagt för Liverpool i det här mötet, Arsenal har dessutom haft det väldigt tufft mot storklubbarna i Premier League under dem senaste åren, man vinner väldigt sällan dessa typ av matcher och därför tror vi även Liverpool ser till att besegra sitt motstånd på onsdagen.

Dock väljer vi att bortse från 1X2-marknaden, Liverpool är som sagt inte alls lika pålitliga som innan coronauppehållet. Istället väljer vi alltså att investera i målen, de känns som en självklarhet i den här matchen. Alla är väl medvetna om Arsenals brister i försvarsspelet, de släpper i princip alltid in mål – speciellt mot Liverpool. Offensiven är dock fin hos Arsenal, Artetas mannar har heller inget att förlora vilket talar för att Arsenal kommer att gå för det. Det talar för en öppen tillställning.

Att båda lagen gör mål är därför ett givet utfall på Emirates Stadium, men vi testar även att kombinera det med; över 2.5 mål i matchen. Kombinationsspelet betalar fina 1.83 gånger insatsen hos spelbolaget SpeedyBet. Dagens bästa speltips!