Speltips Aston Villa – Arsenal 21/7: Vi väljer sida

Av
Uppdaterat: juli 21, 2020

Tre viktiga poäng står på spel när Aston Villa och Arsenal drabbar samman under tisdagen. Matchstart: 21:15.

Twitter Facebook

Två omgångar återstår att spela för i Englands högstaliga och det börjar onekligen dra ihop sig nu, Aston Villa är alltså fortsatt illa ute och har alltså tre poäng upp till säker mark inför tisdagens möte. För Arsenals del så är fortsatt sjundeplatsen inom räckhåll, den som alltså innebär Europa-spel nästa säsong – förutsatt att de inte vinner över Chelsea i FA Cup-finalen. Den vägen kan man också nå Europa.

Men så länge möjligheten alltså finns så kommer Arsenal givetvis att gå för det, de är inne i en riktigt fin period nu och kommer alltså närmst från en seger över Manchester City. I en semifinal. Ta in det.

Innan mötet mot City besegrade Arsenal dessutom Liverpool i ligaspelet, förvisso ett redan klart Liverpool, men det är fortsatt ett tungt resultat som innebär att kollektivet boostas något enormt. Arteta har onekligen fått tillbaka hoppet i truppen och laget ser alltså riktigt bra ut. 1-0-målet mot City var trots allt otroligt med alla passningar som ägde rum innan. 2-0 blev det som bekant i den matchen till slut.

Ny seger?

Det är givetvis alltid lite knepigt att gå emot ett lag som spelar för sin överlevnad, Aston Villa har tre poäng upp till trygg mark och behöver besegra Arsenal på tisdag, för dem är det på liv eller död. Därför kan de mycket väl knipa ett poäng i det här mötet, men!

Det går inte att blunda för att Arsenal är det bättre laget just nu, de flyger fram och lär kliva in boostade efter segern mot Manchester City. Det står trots allt mycket på spel för Arsenal också, det är en detalj vi inte ska glömma.

Nu har förvisso Aston Villa plockat fyra poäng på dem två senaste omgångarna, men motståndet man stött på har varit mycket generöst i Everton och Crystal Palace. Everton hade inget att spela för, och detsamma gäller Crystal Palace, som inför mötet mot Wolves på måndag har förlorat sex raka matcher.

Vi väljer därför att klicka in den raka tvåan här, och gör detta till finfina 2.10x insatsen hos spelbolaget William Hill.